PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τσίπρας: «Συνταγματολόγος είστε όχι Συνταγματάρχης»


Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας «περί Αργεντινής», τις οποίες ο κ. Βενιζέλος έκανε κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας «περί Αργεντινής», τις οποίες ο κ. Βενιζέλος έκανε κατά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

«Τελευταία μιλάτε χρησιμοποιώντας στρατιωτικές φράσεις. Συνταγματολόγος είστε όχι Συνταγματάρχης», είπε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: «Με ποιους έχετε πόλεμο; Με την Τρόικα δεν έχετε, γιατί είπατε πως ευτυχώς που υπάρχουν. Με τους πολίτες, τους συνταξιούχους και τους άνεργους είσαστε σε πόλεμο».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε επίσης ότι ο κ. Βενιζέλος μιλά τις δυο τελευταίες ημέρες για «απειλή εκτροπής» και επισήμανε ότι «σε όλων των Ελλήνων τη συνείδηση, η λέξη Αργεντινή οδηγεί σε εκτροπή και τανκς».

Ζήτησε επίσης από τον παρόντα αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών να καλέσει τον κ. Βενιζέλο «να εξηγήσει τι εννοεί και ποιον απειλεί λέγοντας αυτά. Στην Αργεντινή την κρίση δημιούργησε το ΔΝΤ και η πολιτική του. Και εδώ, τις πολύ σοβαρές κοινωνικές εντάσεις, δημιουργούν αυτές οι πολιτικές. Παρόμοιες απειλές ακούσαμε λίγο πριν την ψήφιση του μεσοπροθέσμου, από τον έτερο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης – «ή ψηφίζετε, ή τανκς». Πολύ βαριές απειλές να ακούγονται έξω από την Προεδρία της Δημοκρατίας».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την κυβέρνηση «αδίστακτη, κυνική και επικίνδυνη για το λαό και τη Δημοκρατία», ενώ ο κ. Σαχινίδης του απάντησε ότι «κανείς Έλληνας πολίτης, δεν απειλείται και δεν θα έπρεπε να νοιώθει πως απειλείται». Πρόσθεσε επίσης ότι αυτό ισχύει «ακόμα και για όσους υπερασπίζονται έξω απ’ τη Βουλή, απόψεις που έρχονται σε αντίθεση με τον καταστατικό χάρτη της χώρας», υπαινισσόμενος πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment