PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τσίπρας: Σταθερή Ευρώπη χωρίς μνημόνια


Ενα ευρύ φάσμα ψηφοφόρων επιχειρεί να πείσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Ενα ευρύ φάσμα ψηφοφόρων επιχειρεί να πείσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αφού καταγγέλλει το μνημόνιο, θεωρεί ότι το ευρώ δεν μπορεί να αποτελεί «φετίχ», είναι υπέρ της σταθερής Ευρώπης, αλλά χωρίς μνημόνια, ενώ υποστηρίζει ότι αν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, θα διαλυθεί την ίδια μέρα η ευρωζώνη.

«Το μνημόνιο το καταγγέλλει η ψήφος του λαού, όχι εμείς» υπογράμμισε από την Ομόνοια, όπου πραγματοποίησε μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση ο κ. Τσίπρας, ενώ σχετικά με την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής ανέφερε ότι αν ο ελληνικός λαός ψηφίσει μια αριστερή κυβέρνηση, όλοι στην Ευρώπη θα ξέρουν ότι το μνημόνιο θα είναι νεκρό.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του χθες τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι με τους Ευρωπαίους θα συζητήσει με ειλικρίνεια, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η εσωτερική υποτίμηση, ωστόσο πρόκειται να υποστηρίξει ότι στόχος της Ελλάδας είναι οι θεσμικές αλλαγές.

Σε ερώτηση τι θα κάνει αν δεν γίνει τελικά αποδεκτό το πλαίσιο διεκδικήσεων του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε πως αν μας πουν σε όλα «όχι», σημαίνει ότι έχουν στόχο να εξοντώσουν τον λαό και ότι θέλουν το τέλος της ευρωζώνης.

Αν η Ελλάδα δεν πάρει την επόμενη δόση, την επόμενη μέρα διαλύεται η ευρωζώνη, εκτίμησε ο κ. Τσίπρας, ενώ σε ερώτηση για το αν είναι έτοιμος να βάλει υπογραφή αποδοχής στα αιτήματα των εταίρων ήταν σαφής: «Οι δικοί μας αγωνιστές δεν υπέγραψαν στα ξερονήσια και με ρωτάτε αν θα υπογράψω;» και συνέχισε: «Αν πούμε ότι υπάρχει σχέδιο Β, είναι σαν να λέμε ότι στον πόλεμο πάμε για να χάσουμε».

Για μία ακόμη φορά ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ, καθώς, όπως είπε, είναι μέρος της κρίσης, ενώ ανέφερε ότι το μοναδικό σημείο επαφής με τους Ανεξάρτητους Ελληνες είναι η αντιμετώπισή της.

Στο μεταξύ, νέα σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Γιάννης Μιχελάκης με αφορμή τη φράση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «το ευρώ δεν είναι φετίχ».

Σύμφωνα με τον κ. Μιχελάκη, η δήλωση αυτή επιβεβαιώνει ότι ο κ. Τσίπρας «τζογάρει για το λόμπι της δραχμής», όμως -όπως υπογραμμίζει- την απάντηση θα του τη δώσει την Κυριακή ο λαός με την ψήφο του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment