PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τσίπρας: Λάθος στρατηγική στο ελληνικό πρόβλημα



Για λάθος στρατηγική που ακολουθείται στο ελληνικό πρόβλημα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με συνέντευξη του στο αραβικό δίκτυο Al Jazeera.

Για λάθος στρατηγική που ακολουθείται στο ελληνικό πρόβλημα έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με συνέντευξη του στο αραβικό δίκτυο Al Jazeera. «Είναι αναμφίβολα σημαντικό να υπάρξει η δανειακή διευκόλυνση στην Ελλάδα.

Το ζήτημα, όμως, είναι με ποιους όρους θα δοθούν αυτά τα χρήματα και πως τα αξιοποιούμε. Διότι, όλο το τελευταίο διάστημα, το ελληνικό πρόβλημα, το οποίο είναι μέρος του ευρωπαϊκού προβλήματος, αντιμετωπίζεται με λάθος στρατηγική» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πιο συγκεκριμένα εκτίμησε ότι η δόση αν και θα καθυστερήσει θα δοθεί τελικά στην Ελλάδα αλλά σημείωσε ότι «είναι σαν να δίνεις χρήματα σε έναν χρεοκοπημένο, νέα δάνεια για να αποπληρώσει τα προηγούμενα και δεν ενδιαφέρεσαι αν αυτός θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει, δηλ. να παράξει πλούτο για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τη διεύρυνση του χρέους που έχει δημιουργηθεί».

«Είναι σαν να ρίχνουμε νερό σε βαρέλι το οποίο είναι άδειο και δεν έχει πάτο. Αυτά τα χρήματα θα χαθούν. Συνεπώς, εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να ξαναδούμε συνολικά τη δανειακή σύμβαση και να δοθούν χρήματα, αλλά και να σταθεροποιηθεί η ελληνική οικονομία» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ερώτηση εάν τελικά θα καταργούσε τις συμφωνίες της χώρας με την Ε.Ε. στην περίπτωση που εκλεγόταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Οι συμφωνίες αυτές ήδη αμφισβητούνται από την άλλη πλευρά. Ήδη έχουμε μια μονομερή αθέτηση των συμφωνιών από πλευράς της τρόικα, σε μια σειρά από ζητήματα».

«Ήδη βρισκόμαστε στο τρίτο μνημόνιο, που σημαίνει ότι τρεις φορές έχουν αναθεωρηθεί αυτές οι συμφωνίες και ήδη η Ελλάδα με βάση αυτές τις συμφωνίες θα έπρεπε να έχει πάρει τα 31,5 δισ. τον Σεπτέμβρη και να είχε πάρει άλλα 12 περίπου τώρα. Αυτό σημαίνει ότι η αθέτηση της συμφωνίας είναι διαρκής αλλά είναι από την άλλη πλευρά» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επανέλαβε ότι το ελληνικό πρόγραμμα δεν πιάνει τους στόχους.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment