PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τσίπρας και Καμμένος «φλερτάρουν» με τους 11 ανεξάρτητους βουλευτές



Σε αναζήτηση κομματικής στέγης βρίσκονται έντεκα ανεξάρτητοι βουλευτές που διαγράφτηκαν ή ανεξαρτητοποιήθηκαν εξαιτίας του μνημονίου 3 από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες.

Σε αναζήτηση κομματικής στέγης βρίσκονται έντεκα ανεξάρτητοι βουλευτές που διαγράφτηκαν ή ανεξαρτητοποιήθηκαν εξαιτίας του μνημονίου 3 από τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες. Είναι τα «θύματα» του μνημονίου στα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης.

Την ίδια ώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες επιδίδονται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να προσεγγίσουν τους ανεξάρτητους και να τους εντάξουν στην ομάδα τους. Οι πρόεδροι των δύο κομμάτων έχουν αναθέσει σε στενούς τους συνεργάτες να πλησιάσουν τους βουλευτές που διαγράφτηκαν από το ΠΑΣΟΚ και από τη Νέα Δημοκρατία, ώστε να ενδυναμώσουν την κοινοβουλευτική τους παρουσία.

Τσίπρας και Καμμένος έχουν ξεκινήσει επαφές με όσους θέλουν να συνταχθούν στην κομματική τους γραμμή. Και τα δύο κόμματα μάλιστα αναμένεται να δράσουν άμεσα, καθώς υπάρχει κι ο κίνδυνος της δημιουργίας νέων κομμάτων που θα απορροφήσουν πολλούς από τους βουλευτές που έχουν μείνει … εκτός!

Οι ανεξάρτητοι βουλευτές, μετά τη δήλωση ανεξαρτητοποίησης του Μίμη Ανδρουλάκη και τις προχθεσινές διαγραφές από το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ., είναι:

ΠΑΣΟΚ: Μίμης Ανδρουλάκης, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Κουτσούκος, Μάρκος Μπόλαρης, Αντζελα Γκερέκου, Θόδωρος Παραστρατίδης, Μιχάλης Κασσής.

Ν.Δ.: Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Σταυρογιάννης, Γιώργος Κασαπίδης.

ΔΗΜΑΡ: Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος.

Την ίδια ώρα προβληματισμένος εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ως προς το τι πρέπει να κάνει με τους δύο «αντάρτες» του κόμματός του που παρέκκλιναν της κομματικής γραμμής.

Η απόφαση των βουλευτών Οδυσσέα Βουδούρη και Πάρι Μουτσινά να καταψηφίσουν τα μέτρα έχει ρίξει στο τραπέζι το ενδεχόμενο της διαγραφής. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος δεν είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας, εξετάζει προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις του, διαμηνύοντας πως ο κάθε βουλευτής της ΔΗΜΑΡ οφείλει να αναλάβει την πολιτική του ευθύνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης αναμένει, εφόσον οι δύο βουλευτές καταψηφίσουν την Κυριακή τον προϋπολογισμό, την αποχώρησή τους από το κόμμα, αφού όπως τονίζεται στην Αγίου Κωνσταντίνου, η στάση τους έχει προκαλέσει «μείζον πολιτικό ζήτημα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Απόλυτη συμμόρφωση της Βόρειας Μακεδονίας στο θέμα του ονόματος

Peristeri News

Ρένα Δούρου: Η κυβέρνηση διαλύει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στο Περιστέρι

Peristeri News

Έρχεται το Ψηφιακό Φροντιστήριο από τον Σεπτέμβριο

Peristeri News

Leave a Comment