PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τσίπρας: «Δε πείθετε ότι είστε μονόδρομος»


Κατά μέτωπο επίθεση δέχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή καθώς μετά τον αρχηγό του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική σε έντονους τόνους στον υπουργό Οικονομικών.

Κατά μέτωπο επίθεση δέχεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος στη Βουλή καθώς μετά τον αρχηγό του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη και ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας άσκησε κριτική σε έντονους τόνους στον υπουργό Οικονομικών.

Αφού κάλεσε τον υπουργό Οικονομικών αλλά και τον πρωθυπουργό («που κρύβεται πίσω από τον πολιτικό όγκο του κ. Βενιζέλου» όπως τόνισε χαρακτηριστικά) να δώσουν απαντήσεις για το «δήθεν ασφαλές λιμάνι του ΔΝΤ που οδηγεί τώρα τη χώρα στην ελεγχόμενη χρεοκοπία», ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τις πολιτικές των δύο κομμάτων που κυβέρνησαν τη χώρα από το 1974 και μετά.

«Είπατε ότι η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα και πως το μεγαλύτερο δράμα είναι η δημοκρατία επιλέγει (μέσω εκλογών) το αδιέξοδο. Το μεγαλύτερο δράμα κε υπουργέ είναι όταν καταργείται η ίδια η δημοκρατία, καταργείται το Σύνταγμα, προκειμένου να οδηγηθούμε στο αδιέξοδο. Έχετε λαϊκή εντολή να πάρετε τέτοιες αποφάσεις χωρίς να ρωτήσετε τον ελληνικό λαό; Πήρατε εντολή να πετσοκόψετε μισθούς και συντάξεις και να ξεπουλήσετε τη μισή Ελλάδα; Μία είναι η λύση, να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για το ποιο θα είναι το μέλλον του αξιολογώντας όλα τα δεδομένα» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο σε αυστηρούς τόνους.

Στη συνέχεια, ο αρχηγός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος περί ελληνικού στερεοτύπου για διεθνή συνωμοσία: «Είπατε ότι δεν είναι ώρα για θεωρίες συνομωσίας ή θαύματα. Εσείς, όμως, έχετε στήσει μεθοδικά την είσοδο της χώρας στο ΔΝΤ και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας και μιλάτε για θεωρία συνωμοσίας. Επί ένα χρόνο ο πρωθυπουργός μίλαγε για τον Τιτανικό και τους διεφθαρμένους Έλληνες στο εξωτερικό».

Βενιζέλος: Ποιος θα σας ψηφίσει κε Τσίπρα;

«Η κοινωνία μας κε Τσίπρα είναι περίπλοκη και πρέπει να αντιληφθούμε την πολυπλοκότητα την αντιφατικότητα της ελληνικής κοινωνίας. Δεν είναι μόνο το κεφάλαιο και οι επιχειρηματίες όπως λέτε που χρωστούν το Δημόσιο. Ενδεικτικά, σας αναφέρω ότι έχω λίστα με πάνω από 50 άτομα που παίρνουν επίδομα ανεργίας και έχουν ακίνητη περιουσία από 1,5 έως 4 εκ. ευρώ» απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος παίρνοντας το λόγο μετά τον Αλέξη Τσίπρα.

Σχολιάζοντας το θέμα με τις εκλογές, ο υπουργός Οικονομικών έριξε και άλλο λάδι στη φωτιά καλώντας τον κ. Τσίπρα να δει την εκλογική πραγματικότητα: «Ζούμε σε σύστημα αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας και τη νομιμοποίηση την κερδίζεις ή τη χάνεις κάθε μέρα. Ζητάτε εκλογές. Με ποια πρόταση κε Τσίπρα; Ποιον λέτε στον ελληνικό λαό ότι θα τον κυβερνήσει; Ζητάτε εντολή να κυβερνήσετε; Πιστεύω είστε σοβαρός άνθρωπος και έχετε εικόνα των μεγεθών».

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος σημείωσε και πάλι ότι η ΕΛΣΤΑΤ είναι ανεξάρτητη και κάλεσε τον κ. Τσίπρα να πληροφορηθεί για την απάντηση του Όλι Ρεν για τις ΔΕΚΟ και το έλλειμμα στον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, το οποίο δικαιώνει την επιλογή της ΕΛΣΤΑΤ.

Τσίπρας: «Δε πείθετε ότι είστε μονόδρομος»

Στην αντεπίθεση πέρασε εκ νέου ο Αλέξης Τσίπρας παίρνοντας το λόγο.

«Το ερώτημα που θέσατε θα ευσταθούσε πριν 1, 2 ή 3 χρόνια όταν ακόμα μπορούσατε να πείσετε τον ελληνικό λαό ότι οι επιλογές σας ήταν μονόδρομος. Απευθύνετε στην αριστερά αυτό το ερώτημα; Πως θα βγαλουμε τη χώρα από την κρίση; Μα, κάνοντας ακριβώς τα αντίθετα από εσάς» σημείωσε ο αρχηγός της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και κατέληξε με επίθεση στο ΠΑΣΟΚ: «Μη θεωρείται δεδομένο επειδή από το 1974 μέχρι το 2011 είχαμε εναλλαγή των 2 κομμάτων αυτό θα συμβεί και το 2012. Τα κόμματα εκφράζουν κοινωνικές ανάγκες. Σήμερα, ένα κόμμα που κάποτε εξέφρασε κοινωνικέςς ανάγκες εξυπηρετεί το κεφάλαιο Είστε το «κόμμα του τσαγιού» των ΗΠΑ στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μητσοτάκης – Ερντογάν: Εποικοδομητική συνάντηση αλλά και «καρφιά» στις δηλώσεις

Peristeri News

Τι προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών για την αλλαγή του ονόματος

Peristeri News

Πού ψηφίζετε στις Ευρωεκλογές 2024

Peristeri News

Leave a Comment