PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τσίπρας: Αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση με τη Χρυσή Αυγή


Για αναδίπλωση της κυβέρνησης στο θέμα της Χρυσής Αυγής υπό το βάρος «της λαϊκής και διεθνούς κατακραυγής» έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στο Φεστιβάλ Νέων του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας δριμεία κριτική κατά του Πρωθυπουργού.

Για αναδίπλωση της κυβέρνησης στο θέμα της Χρυσής Αυγής υπό το βάρος «της λαϊκής και διεθνούς κατακραυγής» έκανε λόγο ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στο Φεστιβάλ Νέων του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύοντας δριμεία κριτική κατά του Πρωθυπουργού.

«Πίσω από τους αντιναζιστικούς λεονταρισμούς του ίδιου πρωθυπουργού, που μέχρι προχτές άλλα έλεγε, άλλα έκανε και πολλά ανεχόταν να είστε σίγουροι ότι είναι η δική σας οργή», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει:

«Αυτή η λαϊκή και διεθνής κατακραυγή, οδήγησε σε στροφή 180 μοιρών εκείνους που έβλεπαν το δέντρο της ταξικής και πολιτικής ιδιοτέλειας και δεν έβλεπαν το δάσος του εγκλήματος.Και να είστε σίγουροι, δεν άλλαξε μυαλά ο κ. Σαμαράς και οι συνεργάτες του. Αναγκάστηκαν σε αναδίπλωση. Αναγκάστηκαν να κινήσουν τις διαδικασίες εξάρθρωσης των νεοναζί. Και αυτό όχι μόνο δε μας προβληματίζει αλλά το χαιρετίζουμε», τόνισε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «μέχρι χθες έκανε πως δεν καταλαβαίνει και έψαχνε στους νεοναζί για μελλοντικές συνεργασίες» και ότι αναγκάστηκε να κάνει «όσα αυτονόητα τόσο καιρό δεν είχε τη πολιτική βούληση να πράξει».

Υποστήριξε επίσης ότι ήταν ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση που «με την πολιτική της ακραίας βαρβαρότητας των μνημονίων και με την ανοχή στις ακραίες βαρβαρότητες της συμμορίας, έριξαν το κατάλληλο λίπασμα για να θεριέψει το κακό και να διεισδύσει στο κράτος».

Αναφερόμενος στη χθεσινή δήλωση του κ. Σαμαρά «δικαιοσύνη, σταθερότητα, όχι εκλογές», ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «δεν υπάρχει σταθερότητα με την κοινωνία απέναντι», ούτε δικαιοσύνη «με τη μεγάλη πλειοψηφία των νέων και του λαού σε καθεστώς ανυπόφορης αδικίας».

Καταλόγισε ακόμη στον Πρωθυπουργό οτι «δεν αντέχει τις εκλογές» επειδή «φοβάται το λαό». «Ταυτίζει τη προσφυγή στην λαική ετυμηγορία με την ανωμαλία και τη συνέχιση του μνημονίου που μας βυθίζει στην αστάθεια, που μας διαλύει, που μας καταστρέφει, με την ομαλότητα».

«Έχουμε ζητήσει να φύγει η κυβέρνησή σας αμέσως μόλις ποδοπατήσατε την λαϊκή εντολή και υπογράψατε το δεύτερο μνημόνιο. Και τώρα μας λέτε ότι επειδή απείλησε με επαναληπτικές εκλογές το φίδι του Ναζισμού, πρέπει εμείς να σας αφήσουμε ήσυχους να υπογράψετε και το τρίτο μνημόνιο που υποσχεθήκατε στους δανειστές και να ζητάμε από το λαό να σωπάσει. Ε λοιπόν όχι. Οι εκλογές σε μια δημοκρατία δεν είναι κατάρα είναι ευλογία», υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νίκη οι Νίκος Αναδιώτης και Άκης Τσελέντης

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Αποτροπιασμός για τις ενέργειες της Ρωσίας εναντίον αμάχων

Peristeri News

«Δημοκράτες» το όνομα του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου

Peristeri News

Leave a Comment