PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τσαβούσογλου: Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί και δεν θα είναι ατύχημα


Εμπρηστικές ήταν οι δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό ομόλογο του, Χάικο Μάας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αν κάνετε τα λάθος βήματα, αυτήν τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα, αλλά θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί χωρίς να διστάσουμε».

Απευθυνόμενος στον Χάικο Μάας είπε πως «είμαστε έτοιμοι για διάλογο, όμως μην μας φέρνετε ελληνικούς όρους και προϋποθέσεις. «Με αυτούς τους όρους δεν μπορούμε να κάνουμε διάλογο».

Αναφερόμενος στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, είπε πως «με αυτές τις δηλώσεις που έκανε (σ.σ. μετά τη συνάντηση με τον Χάικο Μάας) έδειξε το επίπεδό του» και κατηγόρησε την Ελλάδα ότι «παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ επιχειρώντας να στείλει μήνυμα στην Αθήνα, είπε:

«Μην ρισκάρετε με ασκήσεις, αυτή τη φορά δεν θα προκληθεί κάποιο ατύχημα, αυτή τη φορά θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Μεταξύ άλλων, ο Τσαβούσογλου μίλησε για μειονότητα της Θράκης ενώ ισχυρίστηκε ότι «η Ελλάδα προωθεί πρόσφυγες και μετανάστες στην Τουρκία», χαρακτηρίζοντας την Ελλάδα και την Κύπρο ως «κακομαθημένες χώρες από την ΕΕ».

«Περιμένουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι δίκαιος διαμεσολαβητής», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, ο κ. Τσαβούσογλου ευχαρίστησε δύο φορές το Βερολίνο για τις προσπάθειες διαλόγου μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Μάας: Σε κρίσιμο σημείο οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας

Από την πλευρά του ο Χαϊκο Μάας είπε ότι χρειάζονται ορατά βήματα προς την αποκλιμάκωση και ετοιμότητα για διάλογο. Συμπλήρωσε ότι γνωρίζει πως οποιοσδήποτε διάλογος δεν θα είναι εύκολος αλλά ο ίδιος είναι πεπεισμένος ότι μπορεί να βρεθεί λύση στη διαμάχη.

«Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κλίμα συνομιλιών αλλά πρέπει να σταματήσει η ένταση στην περιοχή. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος με αυτή την εικόνα» είπε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της γερμανικής διπλωματίας.

«Ας μην ξεγελιόμαστε, η κατάσταση είναι δύσκολη, αλλά και στην Αθήνα και στην Άγκυρα όλοι θέλουν διάλογο, κανένας δεν θέλει στρατιωτική λύση του θέματος. Η σχέση Τουρκίας και ΕΕ έχουν φτάσει σε κρίσιμο σημείο» υπογράμμισε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment