PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τσαβούσογλου: Έρχομαι στην Ελλάδα με θετική ατζέντα


Προσγειώθηκε στην Αλεξανδρούπολη ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Λίγο πριν την αναχώρησή του από την Τουρκία δήλωσε: «Ερχομαι στην Ελλάδα με θετική ατζέντα».

Η απόφαση του Τούρκου υπουργού να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη και στη συνέχεια να μεταβεί στην Αθήνα -αν και παραδοσιακά στο παρελθόν ακολουθούνταν η αντίθετη διαδρομή- προκαλεί προβληματισμό. Πάντως η εκτίμηση είναι πως η Τουρκία επιθυμεί μεν μια επικοινωνιακή… ρεβάνς ,χωρίς ωστόσο να κόψει οριστικά τις γέφυρες του διαλόγου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τσαβούσογλου από την Αλεξανδρούπολη  θα μεταβεί οδικώς στην Κομοτηνή, όπου σύμφωνα με την τελευταία εκδοχή για το πρόγραμμα του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας για την Κυριακή προβλέπεται να επισκεφθεί το τουρκικό προξενείο και το μειονοτικό γυμνάσιο Τζελάλ Μπαγιάρ. Έπειτα αναμένεται να  πραγματοποιήσει επίσκεψη στο μειονοτικό χωριό Θάμνα Ροδόπη ενώ η ιδιωτική επίσκεψη του Τσαβούσογλου στη Θράκη θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη στον τάφο του Αχμέτ Σαδίκ.

Όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, χθες ο Πανελλήνιος Σύλλογος Πομάκων χαρακτήρισε τον κ. Τσαβούσογλου, «ανεπιθύμητο» και ίσως γι’ αυτό να ακυρώθηκε η επίσκεψη του στην ορεινή Ξάνθη, όπου βρίσκονται από Πομακοχώρια.

Έπειτα θα αναχωρήσει για την Αθήνα όπου θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment