PeristeriNews.gr
Οικονομία

Τροποποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων


Τροποποίηση της διάταξης που προβλέπει ότι αποβάλλονται από τη ρύθμιση των 100 δόσεων όσοι μετά τη λήψη ειδοποίησης για νέα ληξιπρόθεσμη οφειλή δεν την ρυθμίσουν ή την εξοφλήσουν εντός 30 ημερών, απαιτούν από την κυβέρνηση οι Θεσμοί τινάζοντας τη διευκόλυνση στον αέρα.

Οι δανειστές ζητούν να τεθούν εκτός ρύθμισης ακόμα και οι φορολογούμενοι που μέχρι σήμερα ήταν συνεπείς.

Το ζήτημα ήταν το αντικείμενο των επαφών του Μοσκοβισί με τον Τσίπρα και τον Τσακαλώτο, με τον επίτροπο να μεταφέρει στην κυβέρνηση την απαίτηση των δανειστών για τις νέες επί χείρω αλλαγές, αναφέρει η εφημερίδα «Αγορά».

Οι αλλαγές προβλέπουν ότι:

– Εκτός ρύθμισης θα τίθενται οι φορολογούμενοι που δεν καταβάλλουν μία δόση ή όποια άλλη υποχρέωση

– Θα θεσπιστούν αυστηρότερα κριτήρια –εισοδηματικά και περιουσιακά- τόσο για τις 100 δόσεις όσο και για την πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων.

– Θα επανεξεταστούν εξονυχιστικά οι αιτήσεις όσων έχουν ήδη υπαχθεί στις δόσεις και θα εξοβελιστούν όσοι θεωρηθούν ότι δεν πληρούν τα αυστηρά κριτήρια ή έχουν υποβάλλει λάθος δικαιολογητικά.

– Θα τροποποιηθούν οι δόσεις για όσους έχουν το δικαίωμα της άτοκης καταβολής και δεν πληρούν το κριτήρια της ακίνητης περιουσίας.

Το αγκάθι που έχει προκαλέσει τις ενστάσεις των Θεσμών είναι ότι η προθεσμία αρχίζει να τρέχει από τη λήψη του ειδοποιητηρίου και όχι από την ημέρα που η οφειλή κατέστη ληξιπρόθεσμη.

Οι Θεσμοί θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο, ουσιαστικά, δίνεται η δυνατότητα καθυστέρησης πληρωμής νέων οφειλών ακόμη και για 60 ημέρες, κάτι το οποίο δεν καλλιεργεί, όπως υποστηρίζουν, νοοτροπία φορολογικής συμμόρφωσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Μειώθηκαν δάνεια και καταθέσεις τον Ιανουάριο

Peristeri News

Φορολοταρία Ιανουαρίου 2024 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Leave a Comment