PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τρομοκρατικό χτύπημα του PKK στη Νοτιοανατολική Τουρκία



Στο Τριεθνές, μεταξύ Ιράν, Τουρκίας και Ιράκ, «χτύπησαν» αυτήν τη φορά οι αντάρτες του PKK, σε μία από τις αιματηρότερες καταδρομικές επιθέσεις, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Στο Τριεθνές, μεταξύ Ιράν, Τουρκίας και Ιράκ, «χτύπησαν» αυτήν τη φορά οι αντάρτες του PKK, σε μία από τις αιματηρότερες καταδρομικές επιθέσεις, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Τα αποτελέσματα της επιχείρησης εγείρουν πλέον μείζον θέμα ασφάλειας στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις των τουρκικών δυνάμεων, εκθέτοντας την τουρκική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, καθώς η οργάνωση έκανε ένα βήμα παραπάνω, προκειμένου να ισχυροποιήσει τη θέση της στη Νοτιοανατολική Τουρκία.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στις 22.00 το βράδυ της Κυριακής σε αστυνομική και στρατιωτική βάση στην επαρχία Σίρνακ της Νοτιοανατολικής Τουρκίας, δέκα άνδρες των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας έχασαν τη ζωή τους και επτά τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τρεις βαριά.

«Δέκα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας σκοτώθηκαν και επτά τραυματίστηκαν» δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας, Βαχντετίν Εζκάν. Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν στην περιοχή Μπεϊτουσεμπάμπ. Η επίθεση είχε τέσσερις διαφορετικούς στόχους

Συγκεκριμένα, ομάδα ανταρτών επιτέθηκε με ρουκέτες και πολυβόλα όπλα μακράς εμβέλειας σε εγκαταστάσεις των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή. Αστυνομικοί και στρατιώτες απάντησαν στα πυρά και ξέσπασαν οι βίαιες συγκρούσεις, τόνισε ο Εζκάν.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων σκοτώθηκαν 20 αντάρτες που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Η σύγκρουση μεταξύ του PKK και των τουρκικών δυνάμεων μαίνεται επί σχεδόν 30 χρόνια, έχοντας έως σήμερα στερήσει τη ζωή σε περίπου 45.000 ανθρώπους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΡΚΚ (Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν) έχει πολλαπλασιάσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις του εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Καταγγελία οργανώσεων καταναλωτών εναντίον της Temu

Peristeri News

Συνάντηση Σι Τζινπίνγκ με Πούτιν

Peristeri News

Ανέκτησε τις αισθήσεις του ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας

Peristeri News

Leave a Comment