Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τριήμερο πένθος για τον Χρ. Σαρτζετάκη



Τριήμερο δημόσιο πένθος κηρύχθηκε για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Χρήστου Σαρτζετάκη, ο οποίος θα κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα και Εθνικής Άμυνας Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, η κηδεία του Χρήστου Σαρτζετάκη θα τελεσθεί με δημόσια δαπάνη.

Οι σημαίες των δημοσίων καταστημάτων όλης της χώρας θα κυματίζουν μεσίστιες από σήμερα έως και την ημέρα της κηδείας του.

Αποφασίστηκε να αποδοθούν κατά την κηδεία του οι τιμές που προσήκουν σε αρχηγό κράτους «ως ελάχιστο φόρο τιμής για τις εξαιρετικές υπηρεσίες που προσέφερε στον Λαό, στην Πατρίδα και στο Έθνος». Το δημόσιο πένθος θα τηρηθεί από σήμερα, ημέρα του θανάτου του και για τρεις ημέρες, καθώς και κατά την ημέρα της κηδείας του.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης, που νοσηλευόταν τους δύο τελευταίους μήνες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Λαϊκό», έφυγε από τη ζωή στις 2.40 τα ξημερώματα από πνευμονική ανεπάρκεια. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την απώλεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κ. Μητσοτάκης: Ελλάδα και Σαουδική Αραβία έχουν το ίδιο όραμα για την ασφάλεια και την ειρήνη

Peristeri News

Μ. Χρυσοχοΐδης: Θα ζητήσω αυστηρότερες ποινές για όσους οδηγούν επικίνδυνα

Peristeri News

Στη Σαουδική Αραβία τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Peristeri News

Leave a Comment