PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τρεις πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα «Ελληνομάθεια και Τρεις Ιεράρχες»


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, την Ι.Μ. Περιστερίου και την Ι.Μ. Νίκαιας, πραγματοποίησε τρεις πολιτιστικές εκδηλώσεις με θέμα «Ελληνομάθεια και Τρεις Ιεράρχες».

Σκοπός των εκδηλώσεων ήταν, μέσω της προβολής του κοινωνικού και παιδαγωγικού έργου των Τριών Ιεραρχών και της εν γένει προσφοράς τους στα Γράμματα και στην Εκπαίδευση, οι μαθητές/τριες να έρθουν σε επαφή με την Ελληνική Γλώσσα και τον Ελληνικό Πολιτισμό.

Η πρώτη εκδήλωση σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, έλαβε χώρα στις 27.01.2023 και απευθυνόταν στις σχολικές μονάδες των Δήμων Ιλίου, Πετρούπολης και Αγ. Αναργύρων –Καματερού. Η δεύτερη εκδήλωση σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Περιστερίου, στις 30.01.2023 διοργανώθηκε για τις σχολικές μονάδες του Δήμου Περιστερίου και η τρίτη, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νικαίας, στις 31.01.2023, πραγματοποιήθηκε για τις σχολικές μονάδες των Δήμων Αιγάλεω, Αγ. Βαρβάρας και Χαϊδαρίου.

Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν συνολικά 340 μαθητές/τριες και 112 εκπαιδευτικοί από 61 σχολεία αρμοδιότητας της Δ.Δ.Ε. Γ΄ Αθήνας. Στην παρουσίαση των εκδηλώσεων συμμετείχαν 239 μαθητές/τριες από 13 σχολεία (Μουσικό Γυμνάσιο-Λ.Τ. Ιλίου, 2ο ΓΕ.Λ. Πετρούπολης, 2ο Γυμνάσιο Αγ. Αναργύρων, 3ο Γυμνάσιο Καματερού, 1ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 4ο ΓΕ.Λ. Αιγάλεω, 1ο ΓΕ.Λ. Χαϊδαρίου, 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου, 9ο Γυμνάσιο Αιγάλεω, 2ο Γυμνάσιο Αγ. Βαρβάρας).

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο Πειραιάς-Ηράκλειο της ΑΝΕΚ

Peristeri News

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα

Peristeri News

Πότε λήγουν οι παλιές ταυτότητες

Peristeri News

Leave a Comment