PeristeriNews.gr
Πολιτική

Τρεις κορυφαίοι πολιτικοί σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος


Σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, στο οποίο φέρονται να είναι μπλεγμένα κορυφαία ονόματα της πολιτικής, αποκαλύπτει εφημερίδα της Κυριακής.

Τρεις πρώην βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, γίνονται “στόχοι” και κατηγορούνται σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από την κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος όπως καταγράφεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, που δημοσιεύεται την Κυριακή.

Βαριές κατηγορίες κατά τριών πρώην υπουργών της ΝΔ, σύμφωνα με το δημοσίευμα που εμπλέκει σε υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τους πρώην υπουργούς Μιχάλη Λιάπη και Γιώργο Βουλγαράκη, αλλά και τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Φυσικά οι αντιδράσεις και των 3 υπουργών ήταν έντονες και αναμένεται συνέχεια σε δικαστικές αίθουσες.

Στο δημοσίευμα της Real News, την περίοδο 2005-2008 οι τρεις πολιτικοί πραγματοποιούσαν αγοραπωλησίες σε περιοχές της Αττικής, ώστε να δικαιολογήσουν την εισροή «μαύρου» χρήματος ύψους 10,2 δισ. ευρώ.

Τα χρήματα, όπως υποστηρίζεται στο δημοσίευμα, προέρχονταν από λεφτά του Δημοσίου και συγκεκριμένα από κρατικές προμήθειες υπουργείων.

Σύμφωνα με την κατάθεση του Λιβανού, οι αγοραπωλησίες γίνονταν μέσω της κτηματομεσιτικής εταιρίας του Ιωάννη Καρούζου, ο οποίος είναι κουμπάρος του Μεϊμαράκη.

Σε μία ακόμα κατάθεση, αυτή του Γ. Ζωγραφάκη, πρώην συνεταίρου του Καρούζου, υποστηρίζεται ότι οι πολιτικοί έδιναν τα χρήματα στην εταιρεία, η οποία αναλάμβανε τις αγοραπωλησίες και την αποστολή των χρημάτων στο εξωτερικό. Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, η εν λόγω εταιρεία κήρυξε πτώχευση ώστε να καλύψει τα ίχνη της.

Μέσω twitter, επέλεξε να απαντήσει στα του καταλογίζονται περί συμμετοχής του σε σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος, ο πρώην υπουργός Γιώργος Βουλγαράκης.

Ο κ. Βουλγαράκης κάνει λόγο για «τακτική λάσπης στον ανεμιστήρα που πρέπει να σταματήσει πια» και αναφέρει ότι «ήδη έδωσε εντολή να κινηθούν νομικές διαδικασίες εναντίον όσων ισχυρίζονται αυτά τα μυθεύματα».

«Μόλις επέστρεψα από το εξωτερικό, πληροφορήθηκα την ανάμειξη του ονόματός μου σε υπόθεση που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Real News. Δηλώνω με κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδεμία εμπλοκή έχω και τη Δευτέρα το πρωί θα προσέλθω στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για να ζητήσω την άμεση διερεύνηση και διαλεύκανση της εν λόγω υπόθεσης. Αυτονόητο είναι ότι επιφυλάσσομαι παντός νομίμου δικαιώματός μου». Αυτή ήταν η απάντηση μέσω επιστολής του προέδρου της Βούλης Ευ. Μεϊμαράκη για το δημοσίευμα που τον θέλει να εμπλέκεται με τους κ.κ. Λιάπη και Βουλγαράκη σε υπόθεση ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης ενημερώθηκε για το δημοσίευμα εν πτήσει, επιστρέφοντας από την Πανευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Ευρωπαϊκών Κοινοβουλίων στο Στρασβούργο.

Απάντηση σε δημοσίευμα εφημερίδας που εμπλέκει το όνομά του σε σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος εξέδωσε ο πρώην υπουργός Μιχάλης Λιάπης.

«Δεν γνωρίζω ούτε τον κ. Ζωγραφάκη ούτε τον κ. Καρούζο. Αισθάνομαι οδυνηρή έκπληξη για το γεγονός ότι αναμιγνύουν το όνομά μου. Το θεωρώ απάνθρωπο. Τη Δευτέρα καταθέτω μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον του συγκεκριμένου κυρίου» αναφέρει στη δήλωσή του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στ. Κασσελάκης: Βγήκα ενισχυμένος, όλο το στάδιο φώναζε το όνομά μου

Peristeri News

Δεν πάνε σε εκλογές για νέο πρόεδρο στον ΣΥΡΙΖΑ

Peristeri News

Νάντια Γιαννακοπούλου: Συμφωνώ με το νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Peristeri News

Leave a Comment