PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τραγωδία στη Δράμα: Κεραυνός χτύπησε αθλητές – Ένας νεκρός


Τραγωδία σήμερα στην περιοχή Πύργοι στο Φαλακρό της Δράμας, όταν τρεις αθλητές ορεινού τρεξίματος χτυπήθηκαν από κεραυνό, με αποτέλεσμα ο ένας να βρεθεί χωρίς τις αισθήσεις του, ο δεύτερος να τραυματιστεί σοβαρά, ενώ ο τρίτος μπόρεσε και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Ο 56χρονος τραυματίας και η σορός του 55χρονου άνδρα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καβάλας.

Η εκκίνηση του αγώνα, που διοργανώνεται από τον πεζοπορικό ορειβατικό σύλλογο Νευροκοπίου, έγινε στις 7 απόγευμα του Σαββάτου από τους Πύργους του δήμου Προσοτσάνης, στους πρόποδες του Φαλακρού.

Ο νυχτερινός, ορεινός αγώνας Six Peaks, στον οποίο συμμετείχαν 55 αθλητές από όλη τη χώρα, οι οποίοι έπρεπε μέσα σε 12 ώρες να καλύψουν μία απόσταση 36,7 χιλιομέτρων, περνά από τις έξι ψηλότερες κορυφές του Φαλακρού, με τερματισμό στο καταφύγιο του Χιονοδρομικού Κέντρου.

Τις πρώτες ώρες οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές, ο καιρός όμως γύρω στις 4 τα μεσάνυχτα άλλαξε με έντονη βροχή και πολλούς κεραυνούς. Κάποιοι από τους αθλητές είχαν ήδη τερματίσει, κάποιοι σταμάτησαν, αλλά η ομάδα που χτυπήθηκε, ήταν κοντά στον τερματισμό, όταν έγινε το μοιραίο.

Ξεκίνησε αμέσως επιχείρησης διάσωσής τους, στην οποία συμμετείχαν 14 πυροσβέστες με 5 οχήματα. Εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 55χρονος και τραυματισμένος ο 56χρονος, οι οποίοι, μετά από μια πολύ δύσκολη επιχείρηση, μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης στη Χρυσούπολη και στη συνέχεια στο νοσοκομείο Καβάλας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment