PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τραμπ: Οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της Ιαπωνίας


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε την Ιαπωνία ότι μπορεί να βασίζεται στην πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησής του μετά την δοκιμή ενός βαλλιστικού πυραύλου στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα, αψηφώντας σειρά αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

«Θέλω όλος ο κόσμος να καταλάβει και να γνωρίζει ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο πλευρό της Ιαπωνίας, του σπουδαίου συμμάχου μας, 100%», είπε ο Τραμπ κάνοντας δηλώσεις από κοινού με τον Πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε.

Ο Άμπε, παίρνοντας τον λόγο πριν από τον Αμερικανό Πρόεδρο, κατήγγειλε από το βήμα μια «εντελώς απαράδεκτη» πυραυλική δοκιμή.

Αλλωστε το Τόκιο αναμένει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα μετά τη δοκιμαστική εκτόξευση άλλου ενός βαλλιστικού πυραύλου προς την κατεύθυνση της Ιαπωνίας, δήλωσε ο επικεφαλής της ιαπωνικής διπλωματίας Φουμίο Κισίντα.

Ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα έφθασε σε ύψος περίπου 550 χιλιομέτρων και φαίνεται ότι ανήκε στην κλάση των πυραύλων μέσου βεληνεκούς τύπου Ροντόνγκ ή άλλου τύπου, σύμφωνα με μια πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Ο πύραυλος διένυσε απόσταση περίπου 500 χιλιομέτρων και έπεσε στη Θάλασσα της Ιαπωνίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πρόκληση από τη νέα πρόεδρο των Σκοπίων κατά την ορκωμοσία

Peristeri News

Ερντογάν: Η έγερση ζητημάτων κυριαρχίας δεν βλάπτουν τον διάλογο

Peristeri News

Όλαφ Σολτς: «Ανεύθυνη» η χερσαία εισβολή στη Ράφα

Peristeri News

Leave a Comment