• Τρίτη, 19 Οκτωβρίου, 2021

Τουσκ: Ανησυχητικές δηλώσεις και κινήσεις Τραμπ

Peristeri News
Ιανουάριος31/ 2017

Ανησυχητικές χαρακτήρισε δηλώσεις, ανακοινώσεις και κινήσεις της κυβέρνησης του νέου προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ.

Πολλοί κορυφαίοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, έχουν εκφράσει σκεπτικισμό για την πολιτική του κ. Τραμπ σε ζητήματα διεθνούς εμπορίου, ευρωατλαντικής άμυνας και μετανάστευσης.

Σε επιστολή του προς τους ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών – μελών της Ε.Ε. πριν από τη Σύνοδο Κορυφής στη Μάλτα, ο κ. Τουσκ είπε ότι η πολιτική Τραμπ προσφέρει ευκαιρίες στην Ε.Ε. να επιδιώξει περισσότερες συμφωνίες ελεύθερου εμπορίου.

Σημειώνοντας ότι η Ένωση αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες προκλήσεις της 60χρονης ιστορίας της, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ομιλεί ακόμη για «επιθετική πολιτική της Ρωσίας» απέναντι στους γείτονές της και για «ριζοσπαστικό Ισλάμ», το οποίο προκαλεί αναρχία στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, υπογραμμίζοντας ότι τα παραπάνω συνιστούν σημαντικές εξωτερικές απειλές.