PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τους Αγανακτισμένους δεν τους σταματούν τα χημικά!


Ούτε τα χημικά, ούτε η βία ούτε και τα δακρυγόνα κατάφεραν να διώξουν τους «Αγανακτισμένους» από την Πλατεία Συντάγματος.

Ούτε τα χημικά, ούτε η βία ούτε και τα δακρυγόνα κατάφεραν να διώξουν τους «Αγανακτισμένους» από την Πλατεία Συντάγματος.

Το κέντρο μπορεί την Τρίτη και την Τετάρτη να «καθάρισε» προσωρινά από τους διαδηλωτές, αλλά εκείνοι μάζεψαν τα κομμάτια τους και όση δύναμη τους απέμεινε μετά τα χθεσινά επεισόδια.

Για 37η μέρα ήταν πιστοί στο ραντεβού τους και συνεχίζουν.

Τα λόγια τους τα λένε όλα: «ο,τι κι αν ρίξουνε, όσο κι αν μας πολεμάνε, θα παραμείνουμε στους δρόμους». Η εικόνα της Πλατείας παρά το ότι μυρίζει ακόμα χημικά και μπαρούτι, φέρνει λίγο από τις πρώτες της ειρηνικές μέρες.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν και το βράδυ της Πέμπτης κατά του Μεσοπρόθεσμου που μπορεί να υπερψηφίστηκε, αλλά εκείνοι δεν το βάζουν κάτω.

Μάλιστα είναι έτοιμοι να κινηθούν νομικά εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ που την Τετάρτη τους επιτέθηκαν απρόκλητα, κάνοντας αλόγιστη χρήση χημικών.

Τις έννομες διαδικασίες αναμένεται να αναλάβουν εθελοντές δικηγόροι, ενώ οι «Αγανακτισμένοι» κάνουν έκκληση σε όσους πολίτες έπεσαν θύματα βίας και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία, να μην κινηθούν ατομικά αλλά συλλογικά εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Νοσοκομειακά έγγραφα και κάθε είδους σχετικό πιστοποιητικό, θα χρησιμοποιηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Νωρίς το βράδυ της Πέμπτης δημιουργήθηκε κάποια μικροένταση, όταν στην διαδήλωση εισήλθαν ομάδες διαδηλωτών με πανό κομμάτων της Αριστεράς.

Οι «Αγανακτισμένοι», θέλοντας να κρατήσουν «αχρωμάτιστη» και χωρίς κομματικές ταμπέλες την διαμαρτυρία τους, φώναξαν «αίσχος αίσχος» και τους έδιωξαν.

Κινητοποίηση υπήρξε και όταν από τα μεγάφωνα ακούστηκε ότι ο Πρωθυπουργός, έτρωγε σε γνωστό ξενοδοχείο στη παραλιακή, όπου παράθεσε δείπνο στο Προεδρείο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, το οποίο συνεδριάζει στην Αθήνα το επόμενο διήμερο.

Έτσι ξεκίνησε μια μηχανοκίνητη πορεία από περίπου 30 μοτοσικλετιστές προς το σημείο, η οποία όπως έγινε γνωστό αργότερα δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό της, καθώς εμποδίστηκε από αστυνομικές δυνάμεις.

Χαρακτηριστικό είναι ότι στην Πλατεία Συντάγματος οι «Αγανακτισμένοι» έχουν αναρτήσει πανό με τα ονόματα όσων ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο, χαρακτηρίζοντας τους με μεγάλα κόκκινα γράμματα, «προδότες».

Μπορεί η Πλατεία να μην έχει συνέλθει ακόμα και ο φόβος των επεισοδίων να «παραμονεύει», όμως οι «Αγανακτισμένοι» έχουν βάλει μπροστά την «ανοικοδόμηση».

Ήδη στήνουν ξανά τις σκηνές με τα ιατρεία, τις μονάδες φαγητού και όλα όσα, όλες αυτές τις ημέρες, με τόσο κόπο και μεράκι είχαν φτιάξει.

Την ώρα όμως που οι «Αγανακτισμένοι» ανοικοδομούν, η ελληνική σημαία στο Υπουργείο Οικονομικών είναι «κουρέλι».

Φαίνεται, ότι στο Υπουργείο Οικονομικών αδιαφορούν ακόμη και για τα πιο απλά, αλλά σημαντικά και ουσιώδη, εκτός και αν οι περικοπές έχουν πιάσει κυριολεκτικά ταβάνι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment