PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τους 247 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό στην Ιταλία


Στους 247 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από τον καταστροφικό σεισμό στην Ιταλία, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τις ιταλικές αρχές.

Όπως ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας στη Ρώμη, βασιζόμενο σε αναφορές τοπικών αξιωματούχων, 190 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επαρχία Ριέτι και 57 στην επαρχία Άσκολι Πιτσένο.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό αγνοουμένων συνεχίζονται. Πολλά από τα θύματα σκοτώθηκαν στο Ακούμολι, κοντά στο επίκεντρο, καθώς και στην Αματρίτσε, όπου τα τρία τέταρτα των σπιτιών έχουν καταστραφεί.

Ο σεισμός έπληξε την περιοχή στις 03:36 το πρωί της Τετάρτης, με επίκεντρο 100 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Ρώμης, κοντά στην Περούτζα. Η σεισμική δόνηση ήταν σχετικά επιφανειακή, με εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιόμετρα.

Κοριτσάκι 10 ετών απεγκλωβίστηκε μετά από 17 ώρες στα συντρίμμια

Μετά από 17 ώρες στα συντρίμμια απεγκλωβίστηκε ένα κοριτσάκι 10 ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε.

Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι 11 ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

Δεκάδες τουρίστες που κατέλυαν στο ξενοδοχείο Roma, στο Αματρίτσε, δεν έχουν ακόμη εντοπισθεί. Φημισμένο για την παραδοσιακή κουζίνα του, το ξενοδοχείο ήταν πλήρες αυτές της ημέρες και το μεγαλύτερο μέρος του κατέρρευσε την περασμένη νύχτα.

Σήμερα αναμένονται τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών, τα οποία θα υιοθετηθούν κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ρέντσι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment