PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουρκικά F-16 διέκοψαν δρομολόγιο συριακού αεροπλάνου



Νέο επεισόδιο ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία σημειώθηκε χθες το απόγευμα.

Νέο επεισόδιο ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία σημειώθηκε χθες το απόγευμα, κατά το οποίο τουρκικά F-16 ανάγκασαν αεροπλάνο των συριακών αερογραμμών που εκτελούσε δρομολόγιο «Μόσχα-Δαμασκός» να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Άγκυρας.

Η αναγκαστική προσγείωση του συριακού Airbus A320 στο οποίο επέβαιναν 35 άτομα, έγινε χθες το απόγευμα, περίπου στις 17.15. Οι τουρκικές αρχές αιτιολόγησαν την κίνησή τους αυτή, λέγοντας ότι το αεροπλάνο μετέφερε όπλα, κάτι που μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα.

Το αεροπλάνο φρουρείτο από τις Ειδικές Δυνάμεις μέχρι και αργά το βράδυ.

Στο μεταξύ, οι τουρκικές Aρχές, φοβούμενες αντίποινα της Συρίας, έδωσαν εντολή σε αεροπλάνο των τουρκικών αερογραμμών που κατευθυνόταν προς τη Μέκκα της Σ. Αραβίας και ήταν προγραμματισμένο να περάσει στον εναέριο χώρο της Συρίας, να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Άδανα της Τουρκίας.

Συμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Τουρκία θα επιτρέψει στο συριακό πολιτικό αεροπλάνο, το οποίο είχε αναγκάσει νωρίτερα να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Άγκυρας με υποψίες ότι μετέφερε ύποπτο φορτίο, να συνεχίσει το ταξίδι του προς τη Δαμασκό. Από το αεροπλάνο κατασχέθηκε το φορτίο, ανακοίνωσε την Πέμπτη το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Τουρκίας, Ανατολή.

Μιλώντας σε απευθείας μετάδοση στην τουρκική τηλεόραση, ο Νταβούτογλου σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία ενήργησε εντός του πλαισίου των δικαιωμάτων της βάσει του διεθνούς δικαίου για την έρευνα σε πολιτικά αεροπλάνα, για τα οποία υπάρχει υποψία ότι μπορεί να μεταφέρουν στρατιωτικά υλικά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Οι Χούθι επιτέθηκαν σε ελληνόκτητο πλοίο με σημαία Παναμά

Peristeri News

Σλοβακία: Σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση ο Ρόμπερτ Φίτσο

Peristeri News

Σύγκρουση τρένων στο Βελιγράδι με δεκατρείς τραυματίες

Peristeri News

Leave a Comment