PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουρκία: Τέσσερις νεκροί από καταιγίδα στην Κωνσταντινούπολη


Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 19 τραυματίστηκαν τη Δευτέρα στην Κωνσταντινούπολη από τους θυελλώδεις ανέμους που σαρώνουν την περιοχή, ανακοίνωσε το κυβερνείο.

«Τέσσερις άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένας ξένος υπήκοος, έχασαν τη ζωή τους και 19 συμπολίτες μας τραυματίστηκαν, τρεις εξ αυτών σοβαρά» ανέφερε το κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης, επικαλούμενο απολογισμό της κυβερνητικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών (Afad).

Σε βίντεο που μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA διακρίνονται δύο άνδρες και ένα καροτσάκι στο έδαφος, κάτω από τα συντρίμμια μιας κατασκευής, σαν να έχει προηγηθεί μια έκρηξη, στη συνοικία Εσενγιούρτ, στο δυτικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης.

Μια γυναίκα σκοτώθηκε σε άλλη συνοικία στο δυτικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης, αφότου τη χτύπησε στο πρόσωπο ένα δοκάρι, το οποίο ξεκόλλησε από τη στέγη της πολυκατοικίας όπου διέμενε, σύμφωνα με το DHA.

Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ενώ κάλεσε τους κατοίκους της πόλης να είναι προσεκτικοί, μπροστά στον κίνδυνο ανάλογων ατυχημάτων, με την «πτώση δέντρων και δοκαριών», που προκαλούν άνεμοι η ταχύτητα των οποίων φθάνει τα 130 χιλιόμετρα την ώρα.

Σε άλλες εικόνες που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μεταδίδουν τουρκικά ΜΜΕ φαίνεται μια στέγη και ένα τμήμα ενός μπαλκονιού να έχουν παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους, όπως και φορτηγά να έχουν ανατραπεί σε μία λεωφόρο κοντά στην Κωνσταντινούπολη.

Δεκάδες στέγες και σχεδόν 200 δέντρα ξεριζώθηκαν εξαιτίας της καταιγίδας και οι θαλάσσιες συγκοινωνίες ανεστάλησαν στον Βόσπορο, έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή.

Πέντε αεροσκάφη που επρόκειτο να προσγειωθούν στην Κωνσταντινούπολη άλλαξαν κατεύθυνση προς τα αεροδρόμια της Άγκυρας και της Σμύρνης, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NTV.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Το Ισραήλ εισέβαλε στη Ραμάλα

Peristeri News

Leave a Comment