PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουρκία: Στους 6 οι νεκροί από τις νέες σεισμικές δονήσεις


Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια των νέων σεισμικών δονήσεων που έπληξαν χθες τη συνοριακή περιοχή Τουρκίας και Συρίας, σύμφωνα με το CNN Turk. Το τελευταίο χτύπημα του εγκέλαδου έρχεται δύο εβδομάδες μετά από τον φονικό σεισμό που άφησε πάνω από 47.000 νεκρούς και ισοπέδωσε εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια.

Ο αρχικός σεισμός της Δευτέρας είχε μέγεθος 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, και επίκεντρο κοντά στην Αντιόχεια. Έγινε αισθητός στη Συρία, την Αίγυπτο και τον Λίβανο. Η εστία του ήταν σε βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο (EMSC). Ακολούθησε και δεύτερη σεισμική δόνηση, μεγέθους 5,8 βαθμών.

Από την σεισμική δραστηριότητα της Δευτέρας τραυματίστηκαν 294 άνθρωποι, από τους οποίους οι 18 φέρουν σοβαρά τραύματα και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στα Αδανα και στο Ντορτιόλ, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κότζα. Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι ασθενείς απομακρύνθηκαν από ορισμένες εγκαταστάσεις υγείας που παρέμεναν σε λειτουργία μετά τον μεγάλο καταστροφικό σεισμό, καθώς είχαν εμφανιστεί ρωγμές στα κτίρια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κένυα: Τουλάχιστον 188 πέθαναν σε πλημμύρες από τον Μάρτιο

Peristeri News

Επίθεση με σπαθί στο μετρό του Λονδίνου

Peristeri News

Σκωτία: Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός Χάμζα Γιούσαφ

Peristeri News

Leave a Comment