PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων με νεκρούς


Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 70 τραυματίσθηκαν από ισχυρή έκρηξη που χαρακτηρίστηκε «βιομηχανικό δυστύχημα» από τους διασώστες, σημειώθηκε σήμερα σε εργοστάσιο πυροτεχνημάτων στην βορειοδυτική Τουρκία, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της επαρχίας, τον Οκτάι Καλντιρίμ, 150 έως 200 άτομα βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο της στιγμή της έκρηξης. Ένα εντυπωσιακό μανιτάρι λευκού καπνού υψωνόταν πολλές εκατοντάδες μέτρα στον ουρανό ενώ πυροτεχνήματα ακούγονταν να σκάνε μέσα στο εργοστάσιο, σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, τους οποίους επικαλούνται τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η έκρηξη έγινε αισθητή σε ακτίνα περίπου πενήντα χιλιομέτρων ενώ κάτοικοι πίστεψαν αρχικά πως επρόκειτο για σεισμό. Άμεσα έσπευσαν στο σημείο πυροσβέστες και ασθενοφόρα και όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης η έκρηξη ακούστηκε και από άλλες επαρχίες, όπως οι Kocaeli και Düzce.

Ενδεικτικό της ανησυχίας των αρχών είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έστειλε επιτόπου τρεις υπουργούς. Το 2009 και το 2014 είχαν σημειωθεί εκρήξεις στο ίδιο εργοστάσιο που είχαν στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους ενώ περίπου 40 είχαν τραυματισθεί, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ένοχη για ανθρωποκτονία από αμέλεια η οπλουργός της ταινίας «Rust»

Peristeri News

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή Ζελένσκι στην Οδησσό

Peristeri News

Αλβανία: Ένοχος κρίθηκε ο Φρέντι Μπελέρης

Peristeri News

Leave a Comment