PeristeriNews.gr
Διεθνή

Τουλάχιστον πέντε νεκροί από σεισμό στην Ταιβάν


Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε πολυκατοικία 16 ορόφων στην πόλη Ταϊνάν, στη νοτιοδυτική Ταϊβάν, εξαιτίας του σεισμού μεγέθους 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νότιο τμήμα της νήσου, νωρίς το πρωί του Σαββάτου (04:00 τοπική ώρα, 22:00 την Παρασκευή ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό των υπηρεσιών διάσωσης.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται βρέφος 10 μηνών, διευκρίνισε ο Λιν Κουάν-τσενγκ, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Συνολικά τέσσερα ακίνητα κατέρρευσαν στην πόλη, αλλά οι έρευνες επικεντρώνονταν το πρωί του Σαββάτου στην πολυκατοικία.

Τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να βγάζουν επιζώντες, μπαίνοντας στα διαμερίσματα από παράθυρα. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται «διαμέρισμα το διαμέρισμα», είπε ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής της πόλης. Πάνω από 100 πολίτες έχουν διασωθεί και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι τουλάχιστον 29 εισήχθησαν σε νοσοκομεία.

Δεν είναι αυτή τη στιγμή δυνατό να προσδιοριστεί ακριβώς πόσοι άνθρωποι παραμένουν παγιδευμένοι. Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι στο κτήριο ζούσαν πάνω από 200 άνθρωποι. Ο δήμαρχος της Ταϊνάν διευκρίνισε ότι οι ένοικοι της πολυκατοικίας ήταν 221.

Τουλάχιστον 30 άνθρωποι διασώθηκαν από τα συντρίμμια άλλης επταώροφης πολυκατοικίας, η οποία επίσης κατέρρευσε.

Η Ταϊβάν, η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο όπου τέμνονται δύο τεκτονικές πλάκες, πλήττεται συχνά από ισχυρούς σεισμούς. Μια δόνηση 7,6 βαθμών τον Σεπτέμβριο του 1999 είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 2.400 άνθρωποι.

Τον Ιούλιο του 2013, σεισμική δόνηση 6,3 Ρίχτερ στο κεντρικό τμήμα του νησιού στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους και είχε προκαλέσει μεγάλες κατολισθήσεις.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment