PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τοποθέτηση της Ένωσης Γονέων Περιστερίου για περιστατικό βίας σε σχολείο


Για το περιστατικό βίας σε σχολείο της πόλης τοποθετήθηκε η Ένωση Γονέων Περιστερίου.

Αναλυτικά:

Τις τελευταίες μέρες γίνεται ιδιαίτερη αναφορά από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σε ένα σοβαρό περιστατικό βίας που συνέβη σε σχολείο της πόλης μας. Είναι ένα γεγονός καταδικαστέο από όλους τους γονείς.

Καταδικαστέο, όμως, είναι και το γεγονός ότι σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης από το πρωί μέχρι το βράδυ να αναπαράγεται το βίντεο του περιστατικού ξανά και ξανά. Το οξύμωρο είναι, ότι ταυτόχρονα με την επαναλαμβανόμενη προβολή του περιστατικού δημοσιογράφοι κάνουν βαρύγδουπες δηλώσεις, πως τα παιδιά δεν πρέπει να βλέπουν βία και κουνάνε το δάχτυλο στους γονείς να είναι προσεκτικοί.

Τα περιστατικά βίας μέσα στα σχολεία αποτελούν σοβαρά φαινόμενα και μας ανησυχούν όλους, μόνο που ο χειρισμός για να λυθούν δεν είναι η επαναλαμβανόμενη προβολή τους, ούτε η υπερέκθεσή τους, γιατί αυτό – πέρα από όλα τα άλλα – λειτουργεί αποτρεπτικά για τα παιδιά, προκειμένου να καταγγέλλουν περιστατικά και να ζητούν βοήθεια. Το ίδιο απαράδεκτη θεωρούμε την παρουσία έξω από το συγκεκριμένο σχολείο τηλεοπτικών συνεργείων και καμερών, που έχουν ως αποτέλεσμα τη στοχοποίηση όλων των παιδιών και φυσικά του παιδιού που δέχτηκε την βία.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και τη Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Γ’ Αθήνας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να αντιμετωπίσουν με φροντίδα το συγκεκριμένο περιστατικό. Αυτό σημαίνει, ότι είναι επιτακτικό να ικανοποιήσουν άμεσα το πάγιο αίτημα της Ένωσης Γονέων Περιστερίου για διορισμό μόνιμων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών που θα βρίσκονται στα σχολεία σε καθημερινή βάση και να μη συνεχιστεί το αστείο με την παρουσία ψυχολόγου μια φορά την εβδομάδα.

Ιδιαίτερα για τα σχολεία όπου σημειώνονται περιστατικά βίας να υπάρξει ιδιαίτερη φροντίδα για τους μαθητές με προσλήψεις περισσότερων ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων και συνολικά τους γονείς της πόλης να εντείνουν τη διεκδίκησή τους για τα παραπάνω αιτήματα.

Γιατί αν γλιτώσει το παιδί υπάρχει ελπίδα…

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Κορυφώνεται η κίνηση στην πασχαλινή αγορά

Peristeri News

Μεγαλοπρεπείς οι Επιτάφιοι στις εκκλησίες του Περιστερίου (photos)

Peristeri News

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων με αυτοκίνητα, πλοία και αεροπλάνα

Peristeri News

Leave a Comment