PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τόνους μπάζων περισυνέλεξαν στα Εξάρχεια


Περίπου 18,5 τόνους μπάζων περισυνέλεξαν την Πέμπτη τα συνεργεία καθαριότητας του δήμου Αθηναίων από τα Εξάρχεια, σύμφωνα με την εφημερίδα “Καθημερινή”: πέτρες, μάρμαρα, σίδερα, ζαρντινιέρες, γλάστρες, ξύλα, σπασμένα γυαλιά από τις μολότοφ και διάφορα άλλα αντικείμενα μετατράπηκαν σε πολεμοφόδια στα χέρια των κουκουλοφόρων, στις εκδηλώσεις μνήμης για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Επίσης, τέσσερα καμμένα αυτοκίνητα και 15 κατεστραμμένοι κάδοι απορριμάτων ήταν ανάμεσα στις ζημιές που προκλήθηκαν από τα επεισόδια. Παράλληλα, την ίδια στιγμή, το υπόλοιπο κέντρο της Αθήνας ήταν “νεκρό”, σκοτεινό και φωτισμένο.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, οι “μπαχαλάκηδες” προετοίμαζαν επί ώρες τα έκτροπα, στήνοντας οδοφράγματα, μεταφέροντας μολότοφ σε σακίδια και συγκεντρώνοντας “πολεμοφόδια” χωρίς να τους ενοχλεί κανείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, βόμβες μολότοφ με προσαρμοσμένα γκαζάκια και ισχυρές κροτίδες, καθώς και ναυτικές φωτοβολίδες σαν αυτή που τραυμάτισε σοβαρά την δικηγόρο Νατάσσα Τσουκαλά ήταν τα πολεμοφόδια των κουκουλοφόρων.

Να θυμίσουμε ότι το βράδυ της Τετάρτης, οι μάχες με τους αστυνομικούς δόθηκαν στις οδούς Τοσίτσα, Τζωρτζ, Στουρνάρη, Νοταρά, Σολωμού και σε άλλους δρόμους γύρω από την Πλατεία Εξαρχείων, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από τις ομάδες των κουκουλοφόρων, οι οποίοι προέβαιναν σε επιθέσεις κατά κύματα με ιδιαίτερη σφοδρότητα εναντίον των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με την αστυνομία σε κοινόχρηστους χώρους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– 5 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί – εμπρηστικοί μηχανισμοί,
– 16 ακέραιες βόμβες μολότοφ,
– 8 γκαζάκια,
– 5 δοχεία με εύφλεκτο υγρό,
– 29 γυάλινα μπουκάλια,
– 9 αντιασφυξιογόνες μάσκες.

“Μεγαλύτερες φέτος οι ζημιές”

Εν τω μεταξύ την εικόνα της καταστροφής στο κέντρο της Αθήνας από τα επεισόδια της Τετάρτης στις πορείες για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο παρουσίασε με αριθμούς στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του δήμου Αθηναίων Γιώργος Μπρούλιας.

«Έχουν καεί 6-7 αυτοκίνητα, είχαμε 15 καμμένους κάδους ενώ αρκετές είσοδοι πολυκατοικιών είναι σπασμένες» είπε ο κ. Μπρούλιας ο οποίος αποκάλυψε ότι τις προηγούμενες ημέρες από τα Εξάρχεια και τις γύρω περιοχές απομακρύνθηκαν περίπου 300 κάδοι για λόγους ασφαλείας κατόπιν οδηγιών από την αστυνομία.

«Φαίνεται, όμως, ότι τους έφεραν από άλλες περιοχές π.χ. από ψηλά τη Νεάπολη ή τους Αμπελοκήπους» είπε ο κ. Μπρούλιας.

Όπως κατήγγειλε, μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης απομάκρυνσης των κάδων έχουν καταγραφεί περιστατικά με αντεξουσιαστές να πετούν πέτρες κατά εργαζομένων του δήμου οι οποίοι αποχώρησαν για να διαφυλάξουν τη σωματική τους ακεραιότητα.

«Φέτος ήταν μεγαλύτερες οι ζημιές» είπε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, μιλώντας για παγιωμένη πρακτική της αστυνομίας να περιορίζουν τα επεισόδια στα Εξάρχεια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Πώς θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία

Peristeri News

Leave a Comment