PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τον Οκτώβριο εξελίξεις στη Μητρόπολη Περιστερίου – Ο επικρατέστερος Μητροπολίτης


Σε περίπου 20 μέρες θα υπάρξουν εξελίξεις στη Μητρόπολη Περιστερίου ώστε να προκύψει ο διάδοχος του μακαριστού Μητροπολίτη Κλήμεντος.

Πολλά ακούστηκαν για το τι θα συμβεί στη Μητρόπολη της πόλης μας με τα περισσότερα από αυτά να αποκαλύπτεται ότι δεν είχαν αρκετή δόση αλήθειας.

Η Μητρόπολη Περιστερίου παραμένει μια και αδιαίρετη με απόφαση του Αρχιεπισκόπου με αυτό που απομένει να είναι η εκλογή ή η μετάθεση του προσώπου που θα αποτελέσει το νέο Μητροπολίτη.

Αυτό που προκύπτει από τις τελευταίες πληροφορίες είναι ότι η διοίκηση της Εκκλησίας θέλει να τοποθετήσει στη Μητρόπολη Περιστερίου ένα έμπειρο Μητροπολίτη που θα φέρει προσδοκίες και ηρεμία.

Αυτή τη στιγμή επικρατέστερο πρόσωπο για τη διαδοχή του Κλήμεντος είναι αυτό του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Πρόκειται για ένα κληρικό που προέρχεται από το Περιστέρι και γνωρίζει πολύ καλά πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στη Μητρόπολη.

Για να συμβεί αυτή η μετάθεση θα πρέπει να εγκριθεί από τα 2/3 της ιεραρχίας στην Ιερά Σύνοδο της 9ης Οκτωβρίου που θα έχει ως κύριο θέμα τις εκλογές για την κάλυψη των κενών θέσεων των Μητροπόλεων.

Φυσικά η τελευταία απόφαση και συνάμα επιλογή ανήκει στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που φαίνεται ότι θα σκεφτεί την απόφασή του μέχρι την τελευταία στιγμή.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment