PeristeriNews.gr
Πολιτική

Το Υπουργικό προχώρησε το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα


Το πράσινο φως άναψε το Υπουργικό Συμβούλιο στα μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο κατατίθεται εντός ολίγου στη Βουλή.

Το πράσινο φως άναψε το Υπουργικό Συμβούλιο στα μέτρα που προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο κατατίθεται εντός ολίγου στη Βουλή.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επέμεινε εκ νέου στην ανάγκη να υπάρξει συνεννόηση μέσα από τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, ενώ προανήγγειλε την αξιοποίηση τεχνοκρατών σε «καίριους τομείς».

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, την ανάγκη να δοθεί προς τα έξω ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και τόνισε ότι θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία για τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, έχοντας βεβαίως ξεκαθαρίσει ότι δεν ζητά ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα σε ήρεμο κλίμα.

Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, περιλαμβάνονται έκτακτη εισφορά σε εισοδήματα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ με κλιμακωτό συντελεστή 1%-4%, που θα ισχύσει για τέσσερα χρόνια και μάλιστα με αναδρομική ισχύ για τα εισοδήματα του 2010. Επίσης, δεν μειώνεται το αφορολόγητο.

Από την κατάθεση του σχεδίου ως την ψήφισή του θα υπάρξει πρόσκληση διαλόγου και συνεργασίας στις δυνάμεις που έχουν τη βούληση, στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διαδικασίας διαλόγου, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ανέφερε, ακόμη, ότι εφόσον υπάρχει συμφωνία με τον κ. Σαμαρά στους στόχους, τότε από τη μεριά του δεν υπάρχει κανένα ταμπού για εξεύρεση τρόπων επίτευξης των στόχων.

Γραμμή-γραμμή να συνδιαμορφώσουμε το τελικό σχέδιο με ρεαλιστικούς στόχους, παρατήρησε, επαναλαμβάνοντας ότι η πόρτα του είναι ανοιχτή για συνεργασία.

Δεν κρυβόμαστε, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας, ενώ έχω τονίσει ότι και πρόσωπα σε καίριους τομείς θα αξιοποιήσουμε χωρίς κομματικούς περιορισμούς, αλλά στόχους και προοπτικές, πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Το Πάσχα των πολιτικών αρχηγών

Peristeri News

Αποφυλάκιση με όρους για τον Νίκο Μιχαλολιάκο

Peristeri News

Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης της χώρας

Peristeri News

Leave a Comment