PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Το Υπουργείο Υγείας ζητάει και τα «ρέστα» από τον Δήμο Περιστερίου


Γιατί η Δημοτική Αστυνομία δεν επέβαλε πρόστιμα για το κάπνισμα και περιορίστηκε μόνο σε συστάσεις

Σχετικά με την εφαρμογή της καθολικής απαγόρευσης καπνίσματος στα καταστήματα (εξαιρούνται μόνο τα νυχτερινά κέντρα και τα καζίνα), το Υπουργείο Υγείας σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι: «Χαρακτηριστικά παραδείγματα που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών για περιβάλλον ελεύθερου καπνού αποτελούν οι Δήμοι Ψυχικού και Περιστερίου».

Σημειώνοντας ότι και στις δύο περιπτώσεις η Δημοτική Αστυνομία που διαθέτουν περιορίσθηκε σε ελέγχους και συστάσεις, ενώ τα πρόστιμα που δόθηκαν σε παραβάτες ήταν από τους Επόπτες Δημόσιας Υγείας (4-5 δόθηκαν αυτή την εβδομάδα).

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης αρκέστηκε να σχολιάσει ότι: «Τί Δημοτική Αρχή έχουν οι πολίτες του Περιστερίου, γνωρίζουν πολύ καλά οι ίδιοι, όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά». Υπονοώντας ότι η κοινωνία της πόλης μας καθημερινά ζει ένα μαρτύριο από τα μέτρα του μνημονίου και της τρόικα.

Μάλιστα, οι Περιστεριώτες περιμένουν εδώ και ενάμισι χρόνο από το Υπουργείο Υγείας να τους ενημερώσει πότε θα λειτουργήσει το περιβόητο Κέντρο Υγείας του Μπουρναζίου, που σήμερα «αραχνιάζει»…

Σαν να μην έφτανε αυτό τον περασμένο Οκτώβριο προσπάθησε μέσω του ΟΚΑΝΑ να λειτουργήσει σ’ αυτό το χώρο Κέντρο Χορήγησης Υποκατάστατων Ναρκωτικών, που απετράπει από τις δυναμικές κινητοποιήσεις των κατοίκων και του Δήμου Περιστερίου.

Πάντως, το Υπουργείο Υγείας απαιτεί τη συνδρομή στην προσπάθεια εφαρμογής του νομοθετικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού η στήριξη στον τομέα του ελεγκτικού μηχανισμού από την Δημοτική Αστυνομία εξασφαλίζει στον απαιτούμενο βαθμό την εφαρμογή μέτρων πρόληψης και επιβολής προστίμων κατά περιπτώσεις.

Την ίδια στιγμή, οι καταστηματάρχες της πόλης του Περιστερίου βρίσκονται σε “αναμένα κάρβουνα” με τις επιπτώσεις που έχει η εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου, καθώς βλέπουν καθημερινά να μειώνονται οι θαμώνες και ο τζίρος τους, με αποτέλεσμα να αδυνατούν να καλύψουν τις λειτουργικές τους ανάγκες και να απολύουν προσωπικό και οι νέοι να μένουν άνεργοι σ’ αυτήν τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment