PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Το Υπ. Παιδείας συγχωνεύει, καταργεί ή υποβαθμίζει 35 σχολεία


Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι»

Οι επιπτώσεις του μνημονίου στη δημόσια εκπαίδευση είναι πλέον ολοφάνερες σε όλους. Οι μάσκες έπεσαν. Οι συγχωνεύσεις των σχολείων υπαγορεύτηκαν με ένα και μόνο στόχο: να υλοποιηθεί η εντολή του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για διάλυση του δημόσιου τομέα στη χώρα μας, του κοινωνικού κράτους και του δημόσιου σχολείου.

Η κυβέρνηση επιμένει σε ένα δρόμο που με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις των σχολείων, τη δραματική περικοπή των δαπανών για την παιδεία στον προϋπολογισμό, τις μεγάλες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, οδηγεί στην πλήρη καταστροφή του αγαθού της εκπαίδευσης.

Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι το Περιστέρι, η τέταρτη μεγαλούπολη της χώρας, επιλέχθηκε ως ο δήμος που θα υποστεί τη μεγαλύτερη συρρίκνωση και κατάργηση σχολείων, για να αποδειχτεί πόσο ταξικά άνισες είναι οι επιλογές του Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα, καταργούνται – συγχωνεύονται και υποβαθμίζονται 16 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και 19 της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στη πόλη μας. Έπεται και συνέχεια με τα τεχνικά και επαγγελματικά σχολεία…

Η κυβερνητική ηγεσία και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Δυτικής Αθήνας που έκανε τις σχετικές εισηγήσεις, ουδόλως ενδιαφέρονται για το πόσα παιδιά της εργατούπολης του Περιστερίου θα εγκαταλείψουν τα σχολεία, πόσες οικογένειες θα επιβαρυνθούν ακόμα περισσότερο με τη μεταφορά των παιδιών, ή ποια θα είναι η ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης σε τάξεις των 30 και πάνω μαθητών.

Η Δημοτική Κίνηση «Ενεργοί Πολίτες για την ανατροπή στο Περιστέρι», στέκεται αλληλέγγυα στον αγώνα των γονιών, των καθηγητών, των δασκάλων και των μαθητών του Περιστερίου. Συνέβαλε με την παρέμβασή της ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο του Περιστερίου να καταδικάσει ΟΜΟΦΩΝΑ τις συγχωνεύσεις των σχολείων.

Θα συνεχίσει να παραβρίσκεται σε κάθε αγωνιστική κινητοποίηση των εκπαιδευτικών φορέων της πόλης. Το επόμενο διάστημα πρέπει να ορθωθεί μια ασπίδα προστασίας του δημόσιου σχολείου από εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και ολόκληρη την κοινωνία του Περιστερίου, που θα απαιτεί την ακύρωση της επαίσχυντης απόφαση του Υπουργείου Παιδείας που συγχωνεύει, καταργεί ή υποβαθμίζει 35 σχολεία του Περιστερίου και 1933 σχολεία συνολικά στη χώρα.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή της πόλης να παίξει το θεσμικό ρόλο που πρέπει και να σταθεί αγωνιστικά, κοντά στην εκπαιδευτική κοινότητα της πόλης, ακυρώνοντας – μπλοκάροντας την απόφαση της Υπουργού Παιδείας με κάθε νομικό ή άλλο μέσο και συμβάλλοντας στις επερχόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις των δημοτών του Περιστερίου.

Καλούμε για συμμετοχή στη παράσταση διαμαρτυρίας των εκπαιδευτικών φορέων του Περιστερίου, την ερχόμενη Παρασκευή 18 Μαρτίου, στον Περιφερειάρχη Εκπαίδευσης. Καλούμε όλους τους φορείς στη μέγιστη ενότητα δράσης και αντίστασης. Στην ενότητα βρίσκεται η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα.

ΤΩΡΑ ΝΑ ΚΟΡΥΦΩΘΕΙ Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ανακοίνωση της Δημοτικής Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι»

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment