PeristeriNews.gr
Οικονομία

Το Β.Ε.Α. ζητά μείωση επαγγελματικών ενοικίων


Έκκληση προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απηύθυνε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας προκειμένου να παρέμβει εκ νέου με νομοθετική ρύθμιση όσον αφορά τα μισθώματα των εμπορικών ακινήτων.

Έκκληση προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, απηύθυνε ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους, προκειμένου να παρέμβει εκ νέου με νομοθετική ρύθμιση όσον αφορά τα μισθώματα των εμπορικών ακινήτων με στόχο να εξασφαλιστεί άμεση μείωση του μη μισθολογικού κόστους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Ο κ. Ραβάνης υπογράμμισε ότι χιλιάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο εξαιτίας της ανελαστικής στάσης των ιδιοκτητών για αναπροσαρμογή των μισθωμάτων σύμφωνα με τις επικρατούσες σήμερα συνθήκες στην αγορά. Αυτό έχει ως συνέπεια την αύξηση της προσφυγής των εμπλεκομένων στα δικαστήρια λόγω της αδυναμίας των επαγγελματιών, βιοτεχνών κ.λπ. να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου πρότεινε, με δεδομένο ότι η εκδίκαση κάθε σχετικής αγωγής διαρκεί τουλάχιστον 1-1,5 έτος, τη δημιουργία μηχανισμού που θα παρέχει το δικαίωμα στον μισθωτή με την κατάθεση της αγωγής να καταβάλλει μειωμένο ενοίκιο κατά 40% (εφόσον δεν είναι κάτω από το 6% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου) και αν αυτή τελεσιδικήσει υπέρ του εκμισθωτή τότε να καταβάλλεται αναδρομικά η διαφορά του ενοικίου.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ανάπτυξης, σύμφωνα με τον κ. Ραβάνη, ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε νέα παρέμβαση προκειμένου να στηριχθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Παράλληλα, τάχθηκε υπέρ της παράτασης χρόνου υποβολής προτάσεων του προγράμματος «Ολοκληρωμένο σχέδιο παρέμβασης για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους με 1. Στήριξη επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ανέργων και νέων επιχειρηματιών 2. Στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων τους μέσω δράσεων συμβουλευτικής κ.ά.». Σύμφωνα με την προκήρυξη η περίοδος υποβολής των προτάσεων άρχισε στις 15/11/2011 και λήγει στις 15/1/2012.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

32,7 εκατ. τουρίστες ήρθαν στην Ελλάδα το 2023

Peristeri News

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΑΑΔΕ ανήμερα του Αγ. Βαλεντίνου

Peristeri News

Τα τσουχτερά πρόστιμα αν δεν διασυνδεθούν έγκαιρα ταμειακές με POS

Peristeri News

Leave a Comment