PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το Twitter προτρέπει τους εργαζομένους του να δουλεύουν από το σπίτι


Στη λύση της κατ’ οίκον εργασίας στρέφονται οι επιχειρήσεις ώστε να περιορίσουν την εξάπλωση του κοροναϊού. Το Twitter κάνει την αρχή, προτρέποντας τους σχεδόν 5.000 εργαζομένους που απασχολεί παγκοσμίως να εργασθούν από το σπίτι, εν μέσω της επιδημίας του COVID-19.

Η εταιρεία υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης προέβη στην παραπάνω σύσταση μία ημέρα αφότου ανέστειλε όλα τα ταξίδια για τους εργαζομένους και αποσύρθηκε και από το τεχνολογικό συνέδριο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αργότερα εντός του Μαρτίου στο Όστιν του Τέξας.

Σύμφωνα με το Twitter, είναι υποχρεωτική η οδηγία της κατ’οίκον εργασίας για τους εργαζομένους σε Χογκ-Κογκ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα. «Εργαζόμαστε ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι εσωτερικές συσκέψεις και άλλες σημαντικές εργασίες μπορούν να διεκπεραιωθούν με εξ αποστάσεως συμμετοχή», ανέφερε το Twitter σε ανάρτησή του στο ιστολόγιο της εταιρείας.

Η πολιτική του Twitter για εργασία από το σπίτι είναι ένα βήμα παραπέρα από την τακτική των υπολοίπων εταιρειών στις ΗΠΑ εν μέσω της εξάπλωσης του κοροναϊού. Πολλές, μεταξύ των οποίων οι ΑΤ&Τ και Citigroup, έχουν απαγορεύσει στους εργαζομένους τα διεθνή ταξίδια, ειδικά προς την Ασία, ενώ άλλες όπως το Facebook και Alphabet -μητρικός όμιλος της Google- έχουν ματαιώσει ή αναβάλει συνέδρια στις ΗΠΑ. Και το Facebook αποσύρθηκε από το συνέδριο South by the Southwest που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Όστιν του Τέξας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του Twitter, Τζακ Ντόρσεϊ, είναι υπέρμαχος της εργασίας εξ αποστάσεως και ο ίδιος έχει ανακοινώσει σχέδια να περάσει έως και έξι μήνες το 2020 δουλεύοντας από την Αφρική.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment