PeristeriNews.gr
Media

Το τελευταίο ενδέχεται να είναι το σημερινό φύλλο των Νέων


Το τελευταίο ενδέχεται να είναι το σημερινό φύλλο των Νέων, το οποίο φέρει στο πρωτοσέλιδο τις φωτογραφίες των εργαζομένων της εφημερίδας, με τον τίτλο «Είμαστε εδώ».

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, το χθεσινό «όχι» του Πρωτοδικείου στο αίτημα μη δέσμευσης ενός τραπεζικού λογαριασμού, προκειμένου να τους καταβληθεί ένας μέρος των δεδουλευμένων τους, οδηγεί τον ΔΟΛ σε ασφυξία.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αδυναμία έκδοσης, γεγονός το οποίο θα αποτελέσει και βασικό στοιχείο στην αίτηση αναστολής της χθεσινής δικαστικής απόφασης απόρριψης των ασφαλιστικών μέτρων του ΔΟΛ, την οποία θα καταθέσουν την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στόχος είναι η πρόσβαση στον δεσμευμένο λογαριασμό του πρακτορείου «Άργος», στον οποίο μπαίνουν οι καθημερινές εισπράξεις από τις πωλήσεις των φύλλων, για να υπάρξει το απαιτούμενο «οξυγόνο» για τη συνέχιση έκδοσης των εφημερίδων του ομίλου.

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ στη χθεσινή τους γενική συνέλευση «αποφάσισαν να συνεχίσουν να εργάζονται για την ενημέρωση των αναγνωστών και την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Και θα το κάνουν αυτό για όσο διάστημα υπάρχει ακόμα διαθέσιμο χαρτί για την εκτύπωση της εφημερίδας».

«Ωστόσο, το χαρτί τελειώνει καθώς οι τράπεζες αρνούνται να εκχωρήσουν μέρος των καθημερινών εισπράξεων από τις πωλήσεις του ΔΟΛ για τη στοιχειώδη λειτουργία του Οργανισμού», αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα των Νέων.

«Υπό αυτό το πρίσμα το σημερινό φύλλο της εφημερίδας ίσως να είναι και το τελευταίο αν δεν υπάρξει εγκαίρως κάποια διέξοδος. π.χ. με τη μορφή νομοθετικής πρωτοβουλίας ή τροπολογίας, που να επιτρέπει πρόγραμμα ενδιάμεσης χρηματοδότησης, γιατί αλλιώς η κλεψύδρα έχει ήδη γυρίσει ανάποδα και ο χρόνος μετρά αντίστροφα για τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη», συνεχίζει.

«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη ούτε ειδική μεταχείριση», σημειώνουν οι δημοσιογράφοι και καλούν κυβέρνηση και κόμματα να καταθέσουν στη Βουλή άμεσα ειδική νομοθετική ρύθμιση για τη λεγόμενη ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Τα αποτελέσματα των εκλογών της ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Leave a Comment