PeristeriNews.gr
Πολιτική

Το «τελευταίο αντίο» στον Γεράσιμο Αρσένη


Συγκίνηση επικράτησε στην κηδεία του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γεράσιμου Αρσένη που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αρεοπαγίτου στο Κολωνάκι.

Ο Γ. Αρσένης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών την περασμένη Τρίτη, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Η εκκλησία κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου, με δεκάδες παρουσίες από την πολιτική σκηνή.

Κεντρικό πρόσωπο η σύζυγός του, Λούκα Κατσέλη.

Στο ναό ήταν παρόντες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αλλά και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, που εκφώνησε και επικήδειο λόγο.

Στο μήνυμά του, αφού αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο πολιτικό έργο του Γεράσιμου Αρσένη, έκανε ειδική μνεία στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που είχε προτείνει τότε ως υπουργός Παιδείας.

Συγκεκριμένα τόνισε πως “όλοι θυμόμαστε την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που πήγε να περάσει και το γνωστό σύνθημα των μαθητών”.

Για τον εκλιπόντα μίλησαν επίσης ο Γεράσιμος Μεταξάς, πρώην νομάρχης Κεφαλλονιάς, ο Σωτήρης Μουσούρης πρώην αναπληρωτής γγ. του ΟΗΕ, ο Σταύρος Λυγερός δημοσιογράφος, ο Γιαννάκης Ομήρου πρόεδρος της κυπριακής βουλής.

Το “παρών” από την πλευρά της κυβέρνησης έδωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Πολιτισμού, Αριστείδης Μπαλτάς, ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας, καθώς και ο υπουργός Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Πολλά ήταν τα πρώην -και νυν- στελέχη του ΠΑΣΟΚ έφτασαν στον Ιερό Ναό για να αποχαιρετήσουν τον Γεράσιμο Αρσένη, μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρόεδρος του κόμματος και πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Ακόμη ο -επίσης- πρώην πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και η τωρινή πρόεδρος, Φώφη Γεννηματά, η οποία συνοδεύονταν από τον Θάνο Μωραΐτη.

Παρούσα και η Βάσω Παπανδρέου, ο Αντρίκος Παπανδρέου, η Δήμητρα – Λιάνη Παπανδρέου, ο Κώστας Λαλιώτης, ο πρώην υπουργός επί ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου, καθώς και το ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ και υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Τσοβόλας.

Από την Δημοκρατική Συμπαράταξη, το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Καρύδης, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Δημήτρης Ρέππας και ο Στέφανος Τζουμάκας.

Ακόμη οι Έλενα Παναρίτη, Μανώλης Γλέζος, Γιώργος Ανωμερίτης και Απόστολος Κακλαμάνης.

Επίσης από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ στην κηδεία βρέθηκαν και οι Θεόδωρος Κατσανέβας, Νίκος Σηφουνάκης, Γιάννης Μανιάτης, Χάρης Καστανίδης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και Φίλιππος Πετσάλνικος.

Τη Νέα Δημοκρατία εκπροσώπησαν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός και Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Σιούφας, ο πρώην “τσάρος” της Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Θεόδωρος Φορτσάκης και ο Σταύρος Δήμας.

Τον Γεράσιμο Αρσένη θέλησαν να τιμήσουν ακόμη η πρώην Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και ο πρώην πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Ακόμη στον Ιερό Ναό Διονυσίου Αεροπαγίτου βρέθηκε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, αλλά και η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.

Επιπρόσθετα, το “ύστατο χαίρε” στον Γεράσιμο Αρσένη είπαν μεταξύ άλλων η Άννα Νταλάρα, η Άννα Φόνσου, ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός και ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Πιερρακάκης: Πάνω από δέκα ξένα πανεπιστήμια ενδιαφέρονται για την Ελλάδα

Peristeri News

Αλ. Χαρίτσης: Η Αριστερά στον τόπο μας δεν είναι εφήμερη μόδα

Peristeri News

Κ. Μητσοτάκης: Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα ζήτημα της κοινωνίας

Peristeri News

Leave a Comment