• Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Το στοίχημα του Κορακάκη

Παύλος Κουστέρης
Οκτώβριος31/ 2016

Στον θαυμαστό κόσμο της Super League ένας προπονητής δεν μπορεί να έχει την πολυτέλεια να ασχολείται μόνο με τη βελτίωση της ομάδας του, αλλά επιβάλλεται να κρατά τους παίκτες του απερίσπαστους από οτιδήποτε άλλο εξωαγωνιστικό.

Αυτή είναι και η μοίρα του Γιώργου Κορακάκη…

Τι κι αν ο 40χρονος προπονητής ετοίμασε ένα άψογα τακτικό πλάνο για να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό και οι παίκτες του το εφάρμοσαν κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό; Δελφάκης και Κουρέντας είχαν διαφορετική άποψη, χάρισαν τη νίκη στον αντίπαλο με το «έτσι θέλω» και η ζωή συνεχίζεται…

Το ματς αυτό, όμως, πέρασε και όλοι στο Περιστέρι είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν την επόμενη μέρα που έχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, αρχής γενομένης με το ματς του Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Αν ο Ατρόμητος είχε νικήσει τον Ολυμπιακό, η ψυχολογία και η αυτοπεποίθηση θα ήταν στα ύψη, αλλά τώρα ο Γιώργος Κορακάκης, εκτός από το τακτικό πλάνο, καλείται να φτιάξει το… μυαλό των παικτών και ουσιαστικά να τους επαναφέρει σε συγκέντρωση και να σκεφτούν μόνο το ποδόσφαιρο.

Αυτό είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που έχει να αντιμετωπίσει ο κόουτς, αφού ούτως ή άλλως φαίνεται ότι η αγωνιστική βελτίωση είχε μπει σε… ρότα και τα αποτελέσματα έρχονταν, εύκολα ή δύσκολα.

Αυτή τη στιγμή ο Κορακάκης έχει να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση, με το απαιτητικό πρόγραμμα της ομάδας να αποτελεί ένα έξτρα εμπόδιο και καλείται για δεύτερη φορά μετά την πρώτη μέρα ανάληψης καθηκόντων να κρατήσει εντός πορείας καταστάσεις που δεν έχουν να κάνουν με το αγωνιστικό.