PeristeriNews.gr
Media

Το σχέδιο–πρόταση για την επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας»


Το σχέδιο–πρόταση της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου προς τους εργαζόμενους που παραμένουν μισθοδοτούμενοι από την εταιρεία για την επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας», παρουσιάστηκε διαδοχικά σε δυο συναντήσεις.

Το σχέδιο –πρόταση της εκδότριας Μάνιας Τεγοπούλου προς τους εργαζόμενους που παραμένουν μισθοδοτούμενοι από την εταιρεία για την επανέκδοση της «Ελευθεροτυπίας», παρουσιάστηκε διαδοχικά σε δυο συναντήσεις στο κτίριο της Μίνωος την περασμένη εβδομάδα.

Το κλειδί για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων είναι να αποδεχθούν οι 600 εργαζόμενοι την καταγγελία όλων των συμβάσεων εργασίας και τη σύσταση μιας νέας εταιρείας στην οποία θα προσληφθούν με νέους όρους τα 291 άτομα προσωπικό που προβλέπει το σχέδιο. 175 στον τομέα της ενημέρωσης, 56 άτομα για τον τομέα των εκτυπώσεων και 60 άτομα στον τομέα των εταιρικών υπηρεσιών.

“Αγκάθι” βέβαια για μια πιθανή συμφωνία από την πλευρά των εργαζομένων, έστω της πλειοψηφίας, είναι να δοθούν στοιχεία για το οικονομικό κόστος του σχεδίου. Στοιχεία που δεν δόθηκαν, αντιθέτως από την πλευρά της η εταιρεία επιμένει πως δεν υπάρχει ακόμη επενδυτής αλλά αυτός θα αναζητηθεί.

Στα παρασκήνια των εξελίξεων φημολογείται πως το σχέδιο που παρουσιάστηκε σχετίζεται με την πρόταση των εγγυητριών τραπεζών της Χ.Κ.Τεγόπουλος , Alpha και Πειραιώς στο Θεοχάρη Φιλιππόπουλο να αναλάβει την έκδοση της «Ελευθεροτυπίας». Όρος του εκδότη όπως είχε αποκαλύψει το «Π» ήταν να αναλάβει «καθαρή» από τις απαιτήσεις των χρεών προς τους εργαζόμενους.

Το σχέδιο της Χ.Κ.Τεγόπουλος περιλαμβάνει το οργανόγραμμα έναρξης των λειτουργιών τη εταιρείας, η οποία χωρίζεται σε τρεις τομείς. Για το «εκδοτικό πρόγραμμα» το σχέδιο περιλαμβάνει την κυκλοφορία της εφημερίδα 7 ημέρες την εβδομάδα χωρίς διάκριση φθηνής και ακριβής, κάποια ένθετα σε μόνιμη ή όχι βάση, το περιοδικό «’Εψιλον» και τη διαδικτυακή πλατφόρμα η οποία θα αναβαθμιστεί με περιεχόμενο για κινητά και I pad.

Στην πρόταση αναπτύσσεται λεπτομερώς η λειτουργία των τμημάτων συντακτών και της ιεραρχίας τόσο για τον τομέα ενημέρωσης όσο και για τον τομέα εκτυπώσεων. Στο επίμαχο ωστόσο θέμα του «κόστους επαναλειτουργίας» διευκρινίζεται πως το παρόν σχέδιο «δεν συντάσσεται στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου προϋπολογισμού διαθέσιμης χρηματοδότησης, αλλά σκοπεύει ακριβώς να καταλήξει στην αναγκαία χρηματοδότηση για την επαναλειτουργία».

Όπως αναφέρεται οι αναγκαίες πληρωμές προς τρίτους υπολογίζονται σε περίπου 2 εκατ. ευρώ, χωρίς το κόστος των δεδουλευμένων προς τους εργαζόμενους. Προτείνεται επ΄ αυτού να καταγγελθούν όλες οι συμβάσεις εργασίας και να λογιστούν οι αποζημιώσεις και ακολούθως να γίνουν νέες προσλήψεις με μικτούς μισθούς των τελευταίων εν ισχύ συλλογικών συβάσεων εργασίας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment