PeristeriNews.gr
Διεθνή

Το ΡΚΚ «βλέπει» η Άγκυρα πίσω από τις επιθέσεις



Το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ) «βλέπει» πίσω από τις χθεσινοβραδινές επιθέσεις στην Κωνσταντινούπολη η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας, Νουμάν Κουρτουλμούς.

Σε δηλώσεις του, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο Τούρκος αξιωματούχος σημείωσε ότι «οι ενδείξεις δείχνουν προς το ΡΚΚ» και πρόσθεσε πως «επρόκειτο για μία σχεδιασμένη επίθεση».

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις, μετά το πέρας της έρευνας των αρχών ασφαλείας, διευκρινίζοντας ότι «τίποτα δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, μέχρι στιγμής».

Την ίδια ώρα, ο Κουρτουλμούς άφησε σαφείς αιχμές εναντίον των χωρών της Δύσης, τονίζοντας ότι «όσες χώρες καταδικάζουν τις χθεσινές επιθέσεις, θα πρέπει να δείξουν αλληλεγγύη στον αγώνα της Τουρκίας εναντίον της τρομοκρατίας».

Σημειώνεται ο απολογισμός της διπλής έκρηξης ανέρχεται σε 38 νεκρούς και 155 τραυματίες, εκ των οποίων οι 14 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Τα θύματα στην πλειονότητά τους, ήταν αστυνομικοί.

«Θα νικήσουμε τους τρομοκράτες»

Ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκανε λόγο για «τρομοκρατικές επιθέσεις, με στόχο την αστυνομία και τους πολίτες» και συμπλήρωσε πως αποσκοπούσαν τον «όσο το δυνατό μεγαλύτερο αριθμό απωλειών».

«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλει ότι με τη θέληση του Θεού, ως χώρα και έθνος θα ξεπεράσουμε τον τρόμο, τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τις δυνάμεις που κρύβονται από πίσω» έσπευσε να συμπληρώσει.

Ας σημειωθεί ότι ο Τούρκος πρόεδρος ακύρωσε την επίσκεψή του στο Καζακστάν, ενώ κήρυξε την Κυριακή ως «ημέρα πένθους» προς τιμήν των θυμάτων.

Καταδικάζουν ΗΠΑ και Ε.Ε.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα καταδίκασε την «άνανδρη επίθεση», διαβεβαιώνοντας ότι στέκεται στο πλευρό του τουρκικού λαού, ενώ μήνυμα αλληλεγγύης έστειλε και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς.

Το μήνυμα του ΥΠΕΞ

Με ανάρτησή του στο Twitter, το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εκφράζει τα βαθύτατα συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, δηλώνοντας πως «στεκόμαστε σταθερό στο πλευρό των φίλων και γειτόνων μας».

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Η Μόσχα ξεκίνησε τις στρατιωτικές ασκήσεις με πυρηνικά όπλα

Peristeri News

Αναταράξεις με έναν νεκρό σε πτήση της Singapore

Peristeri News

Ερντογάν για Eurovision: Είναι Δούρειος Ίππος κοινωνικής διαφθοράς

Peristeri News

Leave a Comment