PeristeriNews.gr
Media

Το πρωτοχρονιάτικο πρόγραμμα της ΕΡΤ


Η δημόσια τηλεόραση υποδέχεται το 2013.

Ένα πλούσιο εορταστικό πρόγραμμα με ξεχωριστές ταινίες για όλη την οικογένεια, ψυχαγωγικές εκπομπές και παιδικά προγράμματα, ετοίμασε η δημόσια τηλεόραση για να υποδεχτεί τον καινούριο χρόνο.

ΝΕΤ

Την Δευτέρα 31.12.2012, παραμονή της Πρωτοχρονιάς στις 16.00 θα προβληθεί το γαλλικής παραγωγής ντοκιμαντέρ «Οι βιτρίνες των Χριστουγέννων» το οποίο μας μεταφέρει στους δρόμους του Παρισιού όπου ζωντανεύει το πνεύμα των γιορτών μέσα από το σχεδιασμό και την κατασκευή χριστουγεννιάτικων σκηνικών στις βιτρίνες των καταστημάτων.

Στις 17.00 θα προβληθεί η ταινία κινουμένων σχεδίων, συμπαραγωγής ΕΡΤ «Ένα δέντρο μια φορά». Η ταινία βασίζεται στο πρωτότυπο σενάριο του Ευγένιου Τριβιζά, η σκηνοθεσία είναι του Παναγιώτη Ράππα και την παραγωγή υπογράφουν ο Παναγιώτης Ράππας και ο Νάσος Βακάλης ενώ ακολουθεί στις 17.30 η χριστουγεννιάτικη ιστορία κινουμένων σχεδίων, επίσης του Ευγένιου Τριβιζά, «Το ποντικάκι που ήθελε να’ αγγίξει ένα αστεράκι».

Στις 18.15 το γαλλικής παραγωγής ντοκιμαντέρ «Τα φάντος της Μίσια» μας ταξιδεύει στη Μέκκα των φάντος, τη Λισσαβόνα , με τη φωνή της Μίσια ,της μεγαλύτερης τραγουδίστριας του είδους.

Την «Χαροπαίχτρα» με τους αξέχαστους Ρένα Βλαχοπούλου και Λάμπρο Κωνσταντάρα θα παρακολουθήσουμε στις 19.15.

Με εορταστική ατμόσφαιρα και με εκλεκτούς καλεσμένους υποδέχεται ο Σπύρος Παπαδόπουλος το νέο χρόνο, την παραμονή της πρωτοχρονιάς στις 23:00 στην εκπομπή «Στην υγειά μας»

Ο Σταμάτης Φασουλής, που έχει την τιμητική του, προσκαλεί αγαπημένους του φίλους και συνεργάτες και μας χαρίζουν μοναδικές στιγμές, σε ένα αφιέρωμα με αγαπημένα και διαχρονικά τραγούδια, όπου οι προσκεκλημένοι ηθοποιοί αναλαμβάνουν και καθήκοντα τραγουδιστή

Στο πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν συμμετέχουν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, ο Θοδωρής Αθερίδης, η Σμαράγδα Καρύδη, η Τάνια Τρύπη, η Σοφία Φιλιππίδου, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Πέμυ Ζούνη, ο Αντώνης Λουδάρος, η Ελισάβετ Μουτάφη, η Βέρα Κρούσκα, ο Θανάσης Νιάρχος, η Σοφία Φαραζή, η Αντιγόνη Ψυχράμη, η Νάντια Κοντογιώργη, ο Κωνσταντίνος Καρβέλης, ο Μίνως Θεοχάρης, ο Χρήστος Σπανός και οι ερμηνευτές Ζαχαρίας Καρούνης και Παναγιώτης Πράτσος.

Όλοι μαζί τραγουδούν και απολαμβάνουν από Ζαμπέτα και Τσιτσάνη μέχρι Χατζιδάκι , Πλέσσα και Άκη Πάνου ,μοιράζουν ευχές και υποδέχονται το 2013. Μαζί τους η παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου .

Ανήμερα την Πρωτοχρονιά , την Τρίτη 1.1.2013 στις 09.30 το γαλλικής παραγωγής ντοκιμαντέρ «Γεννημένη κάτω από πολικά αστέρια», αφηγείται τη ζωή ενός ζευγαριού στον ατελείωτο χειμώνα της Αρκτικής .

Στις 10.30 οι μικροί μας φίλοι θα απολαύσουν την ξένη ταινία κινουμένων σχεδίων «Σαμπρίνα, η μικρή μάγισσα-Φίλοι για πάντα»

Στις 12.30 θα προβληθεί το ελληνικό ντοκιμαντέρ «Η σιωπηλή σχολή» με θέμα την ιστορία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης.

Σε πρώτη τηλεοπτική μετάδοση, θα προβληθεί στις 00:10 η κωμωδία αμερικανικής παραγωγής 2008 «Τα κελεπούρια» σε σκηνοθεσία, Αλφρέντο ντε Βίλα με τους: Τζον Λεγκουιζάμο, Άλφρεντ Μολίνα, Ντέμπρα Μέσινγκ, Λουις Γκάζμαν, Φρέντι Ροντρίγκεζ. Είναι τέλος του χρόνου κι η οικογένεια Ροντρίγκεζ συγκεντρώνεται στο πατρικό σπίτι στο Σικάγο με την ευκαιρία της Πρωτοχρονιάς αλλά και της επιστροφής του μικρότερου γιου, μετά την στρατιωτική του θητεία. Όμως, όταν παλιές κόντρες βγαίνουν στην επιφάνεια κι οι κωμικοτραγικές καταστάσεις διαδέχονται η μία την άλλη, η οικογένεια Ροντρίγκεζ γίνεται άνω κάτω! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, τα μέλη της οικογένειας να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να προσπαθήσουν για να … αντέξουν ο ένας τον άλλον!

ΕΤ1

Tην Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου η ΕΤ1 στις 15.30 θα μεταδώσει για τους μικρούς της φίλους, την πολυβραβευμένη σειρά κινουμένων σχεδίων, «Τραίνο δεινοσαύρων».

Ακολουθεί στις 16.00 η τρισδιάστατη σειρά κινουμένων σχεδίων αυστραλιανής παραγωγής «Ανιμάλια», βασισμένη στο ομώνυμο παιδικό μυθιστόρημα του Γκριμ Μπέις.

Στις 18.00 θα προβληθεί η κωμωδία κινουμένων σχεδίων «Τα τέλεια Χριστούγεννα του Άρθρουρ». Στην ταινία, ο Άρθουρ, η D.W, φίλοι και συγγενείς, ετοιμάζονται πυρετωδώς για τις «τέλειες γιορτές»! Τέλεια πάρτι, τέλεια δώρα, τέλειες οικογενειακές παραδόσεις για τα Χριστούγεννα.

Κάποια στιγμή, όμως, ο Άρθουρ ανακαλύπτει ότι δύσκολα επιτυγχάνεται η τελειότητα και ότι η χαρά των Χριστουγέννων δεν βρίσκεται στην πλασματική όψη των «τέλειων γιορτών», αλλά στον υπέροχα ελαττωματικό κόσμο μέσα στον οποίο ζει.

Στις 22.30 θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Δεν είσαι μόνος», τα γυρίσματα του οποίου έγιναν στην Ελλάδα, την Τουρκία, την Ιταλία και τη Συρία και το οποίο αναφέρεται στη ζωή, στις ιδέες και το κοινωνικό έργο του Μ. Βασιλείου

Στις 23.20 μέχρι και τις 00.30, λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου η ΕΤ1 και η ΝΕΤ θα συνδεθούν με το Θησείο ,και θα καλύψουν ζωντανά την εκδήλωση του Δήμου Αθηναίων με τον τίτλο : «Η Αθήνα γιορτάζει».

Ακολουθεί στις 00:30 η κωμωδία μυστηρίου του Γούντι Άλεν, «Scoop», με τους: Σκάρλετ Γιόχανσον, Χιου Τζάκμαν, Τζιμ Ντάνκ. Η νεαρή δημοσιογράφος Σόντρα ταξιδεύει από την Αμερική στο Λονδίνο για να πάρει συνέντευξη από έναν διάσημο ηθοποιό. Όταν πηγαίνει στο σόου ενός μάγου, της εμφανίζεται άξαφνα ένας… νεκρός πεπειραμένος δημοσιογράφος ως όραμα και της λέει να κυνηγήσει το τελευταίο δημοσιογραφικό του λαβράκι: ισχυρίζεται ότι ο Πίτερ Λίμαν είναι ο υπεύθυνος μιας σειράς δολοφονιών, αυτός ακριβώς, που η Σόντρα επιδιώκει να γνωρίσει και τελικά ερωτεύεται…

Την Πρωτοχρονιά,Τρίτη 1 Ιανουαρίου στις 9.30 θα μεταδοθεί η ταινία υψηλής ποιότητας τρισδιάστατων κινουμένων σχεδίων (3d animation), του Ευγένιου Τριβιζά ,«Ένα δέντρο μια φορά». Πρόκειται για ένα από τα πιο αγαπητά βιβλία του Ευγένιου Τριβιζά, που προάγει την οικολογική ευαισθητοποίηση και μεταδίδει επίκαιρα μηνύματα που αφορούν στη ζωή των περιθωριοποιημένων ατόμων στις σύγχρονες μεγαλουπόλεις. Το παραμύθι εκτυλίσσεται ένα χριστουγεννιάτικο βράδυ, όταν συναντιούνται ένα παραμελημένο δέντρο που φυτρώνει στο άχαρο πεζοδρόμιο μιας πόλης και ένα φτωχό αγόρι. Το δέντρο που βλέπει από τα παράθυρα των σπιτιών τα καταστόλιστα χριστουγεννιάτικα δέντρα και ζηλεύει, ζητά από το αγόρι να το στολίσει. Εκείνο δεν έχει όμως στολίδια, ούτε και χρήματα. Πώς είναι δυνατόν να στολίσει ένα καχεκτικό δέντρο στη μέση ενός παγωμένου, βρώμικου πεζοδρομίου; Κι όμως… εκείνη η νύχτα είναι αλλιώτικη από τις άλλες, μια νύχτα ονείρων, μια νύχτα μαγική

Στις 12:10 σε απευθείας σύνδεση θα μεταδοθεί η «Πρωτοχρονιάτικη συναυλία της Βιέννης».

Στις 21:45 θα προβληθεί η ξένη ταινία «Ο γύρος του κόσμου σε 80 μέρες». Σ’ αυτή την ιδιαίτερα ευρηματική εκδοχή της κλασικής ιστορίας του Ιουλίου Βερν, η υπόθεση επικεντρώνεται στον Πασπαρτού που προσπαθεί να φτάσει στην Κίνα, για να αποκαταστήσει ένα ιερό αντικείμενο, που έχει κλαπεί από το χωριό του. Ο Φιλέας Φογκ είναι ο σύμμαχός του. Ενας άνδρας, που έβαλε για λίγο την φήμη του και την καριέρα του, στην άκρη, για χάρη ενός τολμηρού στοιχήματος, που τον θέλει να ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο μέσα σε ογδόντα μέρες. Στους δύο άντρες εναντιώνεται ο Λόρδος Κέλβιν, υπεύθυνος της Βασιλικής Ακαδημίας Επιστήμης, που συμφωνεί να χάσει την περιουσία και την δύναμή του, αν ο Φιλέας και ο Πασπαρτού τα καταφέρουν, αλλά σκοπεύει να κάνει τα πάντα για να δυσκολέψει την προσπάθειά τους. Σύντομα στην παρέα του Φιλέα Φογκ και του Πασπαρτού θα μπει και η Μονίκ ντε Γκρέιβ , μία όμορφη Γαλλίδα καλλιτέχνης, που βλέπει στο ταξίδι αυτό τη λύση για τη χαμένη της έμπνευση. Αφού πείθει τους δύο άνδρες να την πάρουν μαζί στο ταξίδι, όχι μόνο βρίσκει τη χαμένη καλλιτεχνική της φλέβα ,αλλά και τον έρωτα, αφού αρχίζει να αναπτύσσει αισθήματα για τον συγκρατημένο επιστήμονα Φογκ. Κατά τη διάρκεια της περιπέτειάς τους, η παρέα συναντά πολλούς και διάφορους χαρακτήρες βιώνοντας από τη μία τον έρωτα, το γέλιο και τις συγκινήσεις και από την άλλη τον κίνδυνο και την αγωνία πάντα στην προσπάθειά τους να τα βάλουν με το χρόνο και να ταξιδέψουν παντού.

Ακολουθεί στις 24:00 η ταινία «Το μόνον της ζωής μου ταξίδιον»,βασισμένη στο ομότιτλο διήγημα του Γεωργίου Βιζυηνού, σε σκηνοθεσία Λάκη Παπαστάθη, με τους: Ηλία Λογοθέτη, Φραγκίσκη Μουστάκη, Υβόννη Μαλτέζου, Λάζαρο Ανδρέου, Ρούλα Πατεράκη, Μαρίνα Ψάλτη, Κώστα Κορτίδη, Mustafa Avkiran, Metin Belgin, Ali Ates, Βασιλική Παπαγεωργίου.

Στα τέλη του 19ου αιώνα ο συγγραφέας Γεώργιος Βιζυηνός κλείνεται σε ψυχιατρικό άσυλο στην Αθήνα. Λίγο πριν έχει ξεσπάσει το ερωτικό του πάθος για τη δωδεκάχρονη Μπεττίνα. Ζώντας έγκλειστος προσπαθεί να θυμηθεί την παιδική του ηλικία στην Κωνσταντινούπολη και τη Θράκη. Παράλληλα ξαναδιαβάζει το λογοτεχνικό του έργο, που στηρίζεται σε αυτές τις μνήμες. Το βίωμα αλλά και η λογοτεχνική του επεξεργασία μπλέκονται στο ταραγμένο του μυαλό. Κυρίαρχο πρόσωπο των αναμνήσεών του είναι ο πολύ ηλικιωμένος παππούς του, που έζησε τα δέκα πρώτα χρόνια της ζωής του ντυμένος κορίτσι. Έκρυβε το φύλο του για να αποφύγει να υπηρετήσει στο στρατό.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

ΕΣΗΕΑ: Τετράωρη στάση εργασίας στα ΜΜΕ την Τετάρτη

Peristeri News

Η Μαρία Αντωνιάδου πάλι πρόεδρος στην ΕΣΗΕΑ

Peristeri News

Η Ελλάδα έχει 599 ραδιόφωνα

Peristeri News

Leave a Comment