PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το πλάνο του εμβολιασμού στο Περιστέρι – Ποια είναι τα επιλεγμένα σημεία


Σε πλήρη εξέλιξη είναι ο σχεδιασμός του εμβολιασμού στο Περιστέρι όπως και σε ολόκληρη τη χώρα με τα επιλεγμένα σημεία να έχουν καθοριστεί.

Ήδη εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός σε πρόσωπα του πολιτικού κόσμου και σε υγειονομικούς στα μεγάλα νοσοκομεία αναφοράς της χώρας μεταξύ αυτών και στο Αττικό.

Για το Περιστέρι έχει προβλεφθεί εδώ και μέρες το πλάνο του εμβολιασμού για το οποίο έχουν ενημερωθεί τόσο οι υπεύθυνοι του Δήμου Περιστερίου όσο και οι ιθύνοντες των μονάδων υγείας που θα αποτελέσουν τα επιλεγμένα σημεία.

Μέχρι στιγμής από τις πληροφορίες που προκύπτουν έχουν επιλεγεί τα Κέντρα Υγείας της πόλης μας και συγκεκριμένα το 1ο επί της οδού Χρήστου Λαδά 43, το 2ο (Πρώην ΙΚΑ) επί της Βασιλέως Αλεξάνδρου 105 και το Κέντρο Υγείας Αγίου Ιεροθέου επί της οδού Αινίου 12.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του PeristeriNews.gr στο 1ο και στο 2ο Κέντρο Υγείας που είναι και τα μεγαλύτερα εμβολιαστικά κέντρα θα υπάρχουν 8 μονάδες στο καθένα και 6 μονάδες σε αυτό του Αγίου Ιεροθέου. Πάντως έχει ζητηθεί η υποστήριξη του διπλάσιου αριθμού μιας και υπάρχουν οι χώροι αλλά όχι και το υγειονομικό προσωπικό.

Ο κάθε πολίτης που θα προσέρχεται στα εμβολιαστικά κέντρα για τη δόση θα παραμένει για περίπου 15 λεπτά ενώ τα κέντρα θα λειτουργούν από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ. Αυτό σημαίνει ότι με την μέχρι στιγμής οργάνωση και αν υπάρχει απόθεμα εμβολίων θα μπορούν να εμβολιαστούν σε μια μέρα περίπου 1232 πολίτες.

Ο αριθμός των πολιτών που θα μπορούν να εμβολιαστούν μπορεί να αυξηθεί με την ενίσχυση του προσωπικού στα Κέντρα Υγείας ενώ κατά την διενέργεια θα βρίσκεται στο σταθμό ένας νοσηλευτής και ένας ιατρός.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι έχει υπάρξει πρόταση από το Δήμο Περιστερίου να εμβολιαστούν συμβολικά πρώτοι στην πόλη ο Δήμαρχος και οι Αντιδήμαρχοι.

Πως θα δηλώσει κάποιος συμμετοχή στον εμβολιασμό

850.000 πολίτες που έχουν ενεργοποιήσει ήδη την άυλη συνταγογράφηση, θα δεχτούν ένα SMS στο κινητό τους ή ένα email όταν ξεκινήσει ο εμβολιασμός με προκαθορισμένο ραντεβού.

Θα απαντάει χωρίς χρέωση με το 1: αποδέχομαι και 2: δεν αποδέχομαι.

Στην πρώτη περίπτωση θα πηγαίνει στο ραντεβού την ημέρα και την ώρα στο κέντρο εμβολιασμού και στη δεύτερη ψάχνουμε τον τρόπο αν θέλει – γιατί είναι εθελοντικός ο εμβολιασμός – με ποιο τρόπο θα ζητά νέο ραντεβού, προκειμένου να κάνει το εμβόλιο.

Παρόμοιος θα είναι και ο τρόπος μέσα από την ιστοσελίδα gov.gr θα υπάρχει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, ώστε ψηφιακά να κλείνει το ραντεβού του.

Υπάρχουν στοιχεία που έχουν να κάνουν με την ηλικία του πολίτη, όπου οι μεγαλύτεροι θα δεχτούν πρώτα το σχετικό μήνυμα.

Θα υπάρξουν και μη ψηφιακά μέσα όπως το κλείσιμο ραντεβού μέσω των ΚΕΠ ή των φαρμακείων.

Το πλήρες πλάνο για τη διαδικασία του εμβολιασμού αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Leave a Comment