PeristeriNews.gr
Αθλητικά

To Peristeri Volley στην πρώτη φάση του Zorba Exchange Project


Οι Περιστεριώτες αθλητές με το Σύλλογο Lizards Lubbeek-Leuven του Βελγίου στο Λουτράκι

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Loutraki Sports Camp η πρώτη φάση του Zorba Exchange Project το οποίο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Youth in Action» του τομέα «Εκπαίδευση και Πολιτισμός» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Πρόκειται μια καινοτόμο δράση των αθλητικών συλλόγων Peristeri Volley και Lizards Lubbeek-Leuven του Βελγίου. Για την μελέτη και την εφαρμογή του προγράμματος απαιτήθηκε η συντονισμένη ομαδική εργασία για δύο περίπου χρόνια των Βασιλείου Μανασή, Λεωνίδα Καραϊσκου, Ingrid Van De Cauter, και Wim Philippe που αποτελούν στελέχη των δύο συλλόγων.
Το πρόγραμμα ήταν συνδυασμός άθλησης και διακοπών. και περιλάμβανε μια εβδομάδα κοινής ποικίλης δράσης και συμβίωσης εξήντα παιδιών από τη Ελλάδα και το Βέλγιο που είχαν τη δυνατότητα δυνατών εξειδικευμένων προπονήσεων και αγώνων βόλεϊ με τη μορφή τουρνουά τόσο σε κλειστό γήπεδο όσο και στην άμμο.
Το πρόγραμμα εμπλουτίστηκε με εκτός γηπέδων βόλεϊ δραστηριότητες όπως: πρωτοποριακά παιχνίδια συνεργασίας ομάδων, quiz γνώσεων, μαθήματα χορού αλλά και γνωριμία με την ιστορία και τεχνικών άλλων σπορ όπως Goalball και Τοξοβολίας.
Οι παραπάνω αθλητικές και κοινωνικές εμπειρίες μεγιστοποίησαν τα οφέλη της συνύπαρξης των νέων που ήταν και το ζητούμενο της δράσης. Συγκινητική ήταν η αποχαιρετιστήρια εκδήλωση στην οποία παρευρέθηκαν πολλοί γονείς των Ελλήνων αθλητών. Η δεύτερη φάση του προγράμματος είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί το Πάσχα του 2012 στη πόλη Λέβεν του Βελγίου.
Οι δύο σύλλογοι ήδη εξετάζουν την δυνατότητα υποβολής νέας πρότασης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση με την δυνατότητα ένταξης περισσότερων συλλόγων τόσο από την Ελλάδα και το Βέλγιο όσο και από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες. Για τον λόγο αυτό καλούνται οι ενδιαφερόμενοι σύλλογοι από την Ελλάδα να επικοινωνήσουν στο PeristeriVolley@gmail.com.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέλος από τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς

Peristeri News

Στην 4η θέση του Basketball Champions League το Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο – Ένα ματς για την ολοκλήρωση των playouts

Peristeri News

Leave a Comment