PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Το Περιστέρι στα γαλανόλευκα για τον εορτασμό του Ατρόμητου


Τα 99 χρόνια ζωής κλείνει ο Ατρόμητος και το Περιστέρι γιορτάζει.

Σε πολλά σημεία της πόλης έχουν αναρτηθεί πανό για τα 99 χρόνια της ομάδας, μιας και την Τρίτη 31 Μαΐου είναι και τυπικά τα γενέθλια του Ατρομήτου.

Η ομάδα ιδρύθηκε τον Μάιο του 1923 από μια παρέα φίλων που ζούσε στην Πλατεία Κυριακού (σημερινή πλατεία Βικτωρίας στην Αθήνα) και αγαπούσε το άθλημα του ποδοσφαίρου.

Πρωτεργάτες της ιδέας ήταν οι Κολομβούνης, Πέτας, Σταθόπουλος, Συνοδινός, Σταματόπουλος, Γλυκοφρύφης και ο καθηγητής μαθηματικών Βαγγέλης Σταμάτης, ένας από τους κορυφαίους παράγοντες της προπολεμικής περιόδου.

Πρώτος πρόεδρος ήταν ο Ιωσήφ Τσουρουκτσόγλου, ένας ευυπόληπτος γιατρός που καταγόταν από τη Μικρά Ασία και πρώτη έδρα της ομάδας ήταν το γήπεδο του Πανελληνίου στο Πεδίον του Άρεως.

Το 1925, σε μια άλλη περιοχή της ευρύτερης περιοχής της πρωτεύουσας, στο Περιστέρι, που ακόμη δεν είχε συσταθεί σε δήμο, ιδρύεται ο σύλλογος Ασπίς, από τον οποίο προήλθε ο ποδοσφαιρικός Νέος Αστήρ.

Το 1932 ο Νικόλαος Επίογλου και ο Ιωσήφ Τσουρουκτσόγλου, που κρατούσαν στα χέρια τους τις τύχες της ομάδας του Ατρόμητου, πήραν τη μεγάλη απόφαση.

Ο Ατρόμητος μετακινήθηκε το 1933 στο Περιστέρι που εκείνα τα χρόνια ήταν ένας απέραντος περιστερώνας και το αποκούμπι χιλιάδων προσφύγων, μετά την καταστροφή της Σμύρνης.

Ατρόμητος Αθηνών και Αστέρας ενώθηκαν με τον Αστέρα, που ήταν ανεξάρτητο σωματείο, να δίνει το σύμβολό του (το αστέρι) στη φανέλα της νέας ομάδας που δημιουργήθηκε, αλλά και τα χρώματά του, το μπλε και το άσπρο, ενώ ο Ατρόμητος Αθηνών κράτησε το όνομά του.

Έτσι δημιουργήθηκε το 1932-33 ο νέος Ατρόμητος Αθηνών, με σήμα το αστέρι, χρώματα το μπλε – άσπρο κι έδρα το Περιστέρι.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τέλος από τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς

Peristeri News

Στην 4η θέση του Basketball Champions League το Περιστέρι (pics)

Peristeri News

Ήττα του Ατρόμητου στο Αγρίνιο – Ένα ματς για την ολοκλήρωση των playouts

Peristeri News

Leave a Comment