PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Το Περιστέρι σκούπισε τους Λιθουανούς και προκρίθηκε στους «16» του BCL


Το Περιστέρι βρήκε τον τρόπο στο φινάλε να πάρει την πολυπόθητη νίκη απέναντι στη Ρίτας και να πάρει την πρόκριση στη φάση των «16» του Basketball Champions League.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη πέτυχαν τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις για τα Play-In απέναντι στους Λιθουανούς και το Περιστέρι έκλεισε θέση στην επόμενη φάση.

Ακόμα ένα μεγάλο ματς από τον Τζο Ράγκλαντ με 17 πόντους και 10 ασίστ αλλά και κυριαρχία στα ψηλά του Τρέβορ Τόμπσον με 11 πόντους και 11 ριμπάουντ.

Σημαντικό ρόλο στη δεύτερη νίκη του Περιστερίου απέναντι στους Λιθουανούς έπαιξε η θερμή ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος του Περιστερίου.

Το Περιστέρι θα συναντήσει στο Group K της φάσης των “16” την Τενερίφη, την Χάποελ Ιερουσαλήμ και τον νικητή του ζευγαριού Καρσίγιακα-Μπρεογκάν.

Το ματς

Το Περιστέρι μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και με ένα επιμέρους 13-1 φώναξε πως ήθελε να καθαρίσει το συντομότερο δυνατό με την υπόθεση νίκη και κατά συνέπεια με την υπόθεση πρόκριση.

Ο Τρέβορ Τόμπσον κυριάρχησε κάτω από τα καλάθια, βοηθώντας τόσο στο σκοράρισμα, όσο και στον τομέα των ριμπάουντ, με τον Ράγκλαντ να αναλαμβάνει ρόλο δημιουργού και να μοιράζει ασίστ.

Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη είχε τον έλεγχο του αγώνα καθ’ όλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους και βασιζόμενη στην εξαιρετική αμυντική της λειτουργία πήγε στην ανάπαυλα προηγούμενη με 13 πόντους (43-30).

Στο δεύτερο μέρος η Ρίτας έδειξε σφυγμό. Παρόλο που η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 19 πόντους υπέρ των γηπεδούχων (57-38 στο 25′), οι Λιθουανοί σιγά σιγά ροκάνισαν την διαφορά και ξαναμπήκαν στην διεκδίκηση του παιχνιδιού.

Ο Μάρκους Φόστερ αποτελούσε πηγή κινδύνου, όντας σε μεγάλο βράδυ παραγωγικά και οδηγούσε τη Ρίτας στην επιστροφή της στο ματς.

Το καλάθι του Έκοντας την έβαλε μπροστά (76-75) και έφερε σε δύσκολη θέση την ομάδα του Σπανούλη.

Το Περιστέρι ωστόσο έδειξε την απαραίτητη ψυχραιμία να πάρει την πολυπόθητη νίκη-πρόκριση και να βρεθεί στη φάση των “16”.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-11, 43-30, 67-53, 83-80

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σπανούλης): Ντάνγκουμπιτς 5 (6 ριμπάουντ), Κασελάκης 10 (6 ριμπάουντ), Λοβ 11, Ράγκλαντ 17 (10 ασίστ), Ρένφρο 2, Χουγκάζ, Μήτρου-Λονγκ 14 (2/2 τρίποντα), Σταυρακόπουλος, Τόμπσον 11 (11 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 11 (3/6 τρίποντα), Ξανθόπουλος, Ζούγρης

ΡΙΤΑΣ (Ζιμπένας): Κόουλ 13 (3/5 τρίποντα, 9 ασίστ), Έκοντας 14 (9 ριμπάουντ), Γκόραμ 2, Χόρνσμπι 7 (4 ριμπάουντ), Ραντζεβίτσιους 3 (3 ριμπάουντ), ΝτεΛόριερ 10, Φόστερ 20 (3/4 τρίποντα), Μασιούλις 3, Νορμάντας 6 (2/3 τρίποντα), Πλέικις, Βελίτσκα

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Απογοητευτικός και πάλι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι ηττήθηκε από τον Άρη

Peristeri News

Leave a Comment