PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Το Περιστέρι πέρασε από το Λαύριο με 85-79


Με πλουραλισμό στην επίθεση και πολύ καλή άμυνα το Περιστέρι πέρασε (85-79) από το Λαύριο, με άνεση ελέγχοντας πλήρως το ρυθμό του παιχνιδιού και με πέντε νίκες στις πρώτες επτά αγωνιστικές συνεχίζει την πορεία του στην Basket League.

Οι «κυανοκίτρινοι» είχαν πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Ντένμον, Τζούστον, Μπίλαν, Κασελάκη και Μωραΐτη) και από τη στιγμή που έλεγξαν τα ριμπάουντ (40 έναντι 30 των γηπεδούχων) τα πράγματα απλοποιήθηκαν.

Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης το Λαύριο μπήκε δυναμικά και με τον Αρ Τζέι Κόουλ να δίνει λύσεις, αλλά και 2/2 τρίποντα του Αλέξανδρου Νικολαΐδη βρέθηκε στο +9 (22-13 στο 7.30’’). Το Περιστέρι αναζητούσε λύσεις και τις βρήκε άλλοτε με τον Ντένμον και άλλοτε με τον Μίρο Μπίλαν και έκλεισε το πρώτο 10λεπτο στο -6 (26-20 στο 20’).

Στη δεύτερη περίοδο η πίεση στην άμυνα ήταν ασφυκτική από τους «κυανοκίτρινους» που με ένα επιμέρους 10-23 έκλεισαν το ημίχρονο στο +7 (36-43 στο 20’). Οι Κόουλ και Φλαγκ σκόραραν για τους γηπεδούχους, ενώ Ντένμον, Τζούστον, Μπίλαν και Κασελάκης αποτέλεσαν την επιθετική βάση για το Περιστέρι.

Στην επανάληψη, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη ανέβασαν τη διαφορά στο +11 (41-52 στο 23’). Ο Αρ Τζέι Κόουλ συνέχισε να σκοράρει για το Λαύριο που μείωσε στο τέλος της τρίτης περιόδου στο -7 (57-64 στο 30’). Παρ’ ολ’ αυτά, οι «κυανοκίτρινοι» είχαν τον έλεγχο του ρυθμού παρά την πίεση που δέχθηκαν και διατήρησαν μια απόσταση ασφαλείας (62-73 στο 34.10’’) από τον αντίπαλο τους μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μάνος, Τσολάκος, Μηλαπίδης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 26-20, 36-43, 57-64, 79-85.

ΛΑΥΡΙΟ (Σερέλης): Γκρέι 9 (1 τρίποντο, 8 ριμπάουντ), Φλαγκ 12 (4 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Κόουλ 24 (4/9 δίποντα, 3/8 τρίποντα, 7/9 βολές, 9 ασίστ, 2 κλεψίματα), Νικολαΐδης 14 (4/7 τρίποντα, 2 λάθη), Γερομιχαλός 2 , Πιλάβιος , Ντέιβις 6 (1), Ρέμι 7, Κουζέλογλου 3 (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Κουάθ 2.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σπανούλης): Μπίλαν 14 (3/5 δίποντα, 8/9 βολές, 4 ριμπάουντ), Μωραΐτης 12 (2/5 τρίποντα), Ραντάνοβ 5 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ντένμον 10 (2/5 τρίποντα), Αγραβάνης 9 (1/3 τρίποντα, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Τζούστον 11 (1), Πουλιανίτης 5 (1), Κασελάκης 12 (2/5 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Φρανσίσκο 7 (1/1 δίποντο, 1/9 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη), Σταυρακόπουλος.

Β. Σπανούλης: Παίζουμε σωστό μπάσκετ και αυτό το κερδίσαμε

Μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής του Περιστερίου Βασίλης Σπανούλης, δήλωσε: «Ήταν ένα δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι για εμάς, καθώς θέλαμε να συνεχίσουμε τα νικηφόρα αποτελέσματα. Παίζαμε κόντρα σε μια ομάδα που παλεύει για την παραμονή της στην κατηγορία. Η εικόνα αδικεί το Λαύριο και θα βελτιωθεί.

Ξεκινήσαμε το παιχνίδι υποτονικά και είχαμε μια κακή πρώτη περίοδο, που μας έβαλε κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Δεχθήκαμε 26 πόντους στο πρώτο 10λεπτο που είναι ένα πολύ μεγάλο νούμερο για την δικιά μας ομάδα. Καταφέραμε όμως στη συνέχεια του παιχνιδιού να το ισορροπήσουμε και να το ελέγξουμε. Στο τέλος έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ο έλεγχος των ριμπάουντ γιατί είχαμε καθαρό μυαλό στην επίθεση να διαβάσουμε σωστά τις άμυνες του Λαυρίου».

Και πρόσθεσε: «Συγχαρητήρια στους παίκτες μου. Για μένα είναι πολύ σημαντικό να παίζουμε σωστό μπάσκετ, ομαδικό μπάσκετ. Κάναμε για ακόμη μια φορά πάνω από 20 ασίστ, είχαμε σήμερα 22 ασίστ. Για μένα αυτό είναι πολύ σημαντικό στον τρόπο που θέλουμε να αναπτύξουμε το παιχνίδι μας».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο σωστό μπάσκετ που παίζουν οι παίκτες του. «Παίζουμε σωστό μπάσκετ, ποιοτικό μπάσκετ που βοηθάει την ομάδα να κερδίσει. Και αυτό το έχουμε κερδίσει σ’ ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Ακόμη και ο Αγραβάνης που είναι η τελευταία μας προσθήκη έχει ενσωματωθεί πλήρως σ’ αυτό το κομμάτι. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από τον τρόπο που πλέον αντιλαμβάνεται το παιχνίδι. Είναι σημαντικό ότι μετά από μια περίοδο στην αρχή της χρονιάς πλέον έχουμε πολύ καλό ριμπάουντ που είναι πολύ σημαντικό. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια τους» συμπλήρωσε.

Από την πλευρά του ο προπονητής του Λαυρίου Χρήστος Σερέλης, υποστήριξε: «Για άλλη μια φορά είχαμε ένα πολύ κακό δεύτερο δεκάλεπτο και το χάσαμε με 23-10. Κυνηγούσαμε στο δεύτερο ημίχρονο. Παρά την ήττα προσπαθήσαμε να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Η κακή ψυχολογία από τις ήττες φάνηκε. Η ομάδα μας προσπάθησε κόντρα σε μια σκληρή ομάδα. Πρέπει να κρατήσουμε την σκληράδα και την προσήλωση και να βρούμε νίκες για να φτιάξουμε την ψυχολογία μας. Όπως και να βρούμε νίκες εκτός προγράμματος».

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης ο πρόεδρος της ΚΑΕ Λαύριο Βαγγέλης Βώδινας βράβευσε τον άμεσο συνεργάτη του Βασίλη Σπανούλη, Σάββα Καμπερίδη, ο οποίος την περσινή σεζόν βρίσκονταν στον πάγκο της ομάδας της Λαυρεωτικής. Ενώ, ο αρχηγός του Λαυρίου Πέτρος Γερομιχαλός, βράβευσε τον ασίσταντ τιμ μάνατζερ του Περιστερίου bwin Άγγελο Κωνσταντόπουλο, για την επταετή προσφορά του στον Σύλλογο.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment