PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Το Περιστέρι νίκησε τη Ρίτας Βίλνιους και ελπίζει σε πρόκριση


Το Περιστέρι έπαιζε με την πλάτη στον τοίχο απέναντι στη Ρίτας Βίλνιους, από τη στιγμή που ήθελε μόνο νίκη για να συνεχίσει να ελπίζει σε πρόκριση.

Εν τέλει οι Περιστεριώτες επικράτησαν των Λιθουανών και πλέον θέλουν ήττα της Ρίγα στην αυριανή αναμέτρηση με την Στρασμπούρ.

Σε αυτή την περίπτωση, θα παίξουν την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική στη Λετονία, διεκδικώντας τη νίκη επί της Ρίγα με διαφορά 3+ πόντων με την οποία είχαν ηττηθεί στο κλειστό της Τζον Κένεντι (81-84).

Στο σημερινό ματς δεν αγωνίστηκαν ο Ράιαν Χάροου (θλάση) και ο Στίβεν Γκρέι, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του στο Ισραήλ, τον Μάντζαρη να παίζει με… ένα πόδι και τον Βασιλόπουλο να τραυματίζεται στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ο Πέτεγουεϊ (25π.) ήταν συγκλονιστικός.

Στα πρώτα λεπτά του αγώνα το Περιστέρι παρουσιάστηκε εκτός κλίματος, η Ρίτας βρήκε την ευκαιρία να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης και με εκφραστή τον Γκάουντλοκ προηγήθηκε με 13-4 και 10-20, αναγκάζοντας τον Αργύρη Πεδουλάκη σε τάιμ-άουτ.

Οι παίκτες του αφυπνίστηκαν, ενώ πολύ νωρίς «επιστρατεύτηκε» ο ανέτοιμος Μάντζαρης, που είχε ενοχλήσεις στο γόνατο. Η άμυνα έσφιξε, η οργάνωση έγινε καλύτερη στην επίθεση, βγήκαν αιφνιδιασμοί, παίρνοντας εύκολους πόντους και με κάρφωμα του Πέτεγουεϊ (10 πόντους στο δεκάλεπτο) στη λήξη της περιόδου, το Περιστέρι προηγήθηκε μάλιστα με 23-22.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, ωστόσο η ομάδα του Πεδουλάκη υποχρεώνοντας σε λάθη τους Λιθουανούς έβγαλαν νέους αιφνιδιασμούς, με αποτέλεσμα το 32-33 να γίνει 51-36 μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου. Κορυφαίοι σε αυτό το διάστημα ήταν οι Πέτεγουεϊ και Κρόκετ που είχαν μετατρέψει σε σόου την ανήμπορη άμυνα της Ρίτας.

Ωστόσο, τα προβλήματα των Περιστεριωτών άρχισαν να επηρεάζουν τους γηπεδούχους, καθώς ούτε ο Βασιλόπουλος μπόρεσε να παίξει στο δεύτερο ημίχρονο και στην επίθεση υπήρχαν σημαντικά θέματα, με φανερή την έλλειψη καθαρού μυαλού και συγκέντρωσης.

Η Ρίτας βρήκε την ευκαιρία και το 53-36 έγινε με συνοπτικές διαδικασίες 57-49, ενώ τα χαμένα ριμπάουντ έφεραν τους φιλοξενούμενους με τη λήξη της περιόδου στο σουτ (59-57).

Στην τελευταία περίοδο, Πέτεγουεϊ και Μπουρούσης με δύο τρίποντα έδωσαν επιθετικές ανάσες (67-59), ενώ παρά το τάιμ-άουτ της Ρίτας, το Περιστέρι επανέφερε τη διαφορά σε διψήφια τιμή (70-59) με συνεχόμενους πόντους του Κρόκετ, που έκανε ό,τι ήθελε στην αντίπαλη ρακέτα, ενώ και με τρίποντο έγραψε το 73-60.

Σε εκείνο το σημείο ο Γκάουντλοκ πήρε πάνω του την τελευταία προσπάθεια των Λιθουανών για επιστροφή με συνεχόμενους πόντους από την περιφέρεια και διαμόρφωσε το 75-71. Ωστόσο, και πάλι ο Πέτεγουεϊ με δύο προσωπικές φάσεις «καθάρισε» το ματς, οδηγώντας το Περιστέρι στη νίκη με 81-74.

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 51-36, 59-57, 81-74.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Μπουρούσης 11 (1), Κρόκετ 19 (2), Καράμπελας 5 (1), ΜακΛιν 9 (1), Πέτεγουεϊ 25 (1), Τζόουνς 8, Μάντζαρης, Σαλούστρος 4 (1), Βασιλόπουλος.

ΡΙΤΑΣ (Καϊρίς): Μπιτσκάουσκις 8 (1), Μπουτκεβίτσιους 1, Έχοντας 14, Γκάουντόκ 23 (4), Εντούρ 15 (2), Μπένσον 4, Μπόουτραϊτ 9 (3), Γκιρτζιούνας, Μαρτσουλιόνις, Ραντζεβίτσιους, Ουλέτσκας

ΚΑΤΑΤΑΞΗ

1. Στρασμπούρ 3-1
2. Ρίγα 3-1
3. Περιστέρι 2-3
4. Ρίτας Βίλνιους 1-4

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Leave a Comment