PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Το Περιστέρι με πλήρη ενσυναίσθηση δίπλα στους πυρόπληκτους


Δεκάδες είναι οι δράσεις βοήθειας και αλληλεγγύης για τους πυρόπληκτους της Αττικής που προέρχονται από το Περιστέρι.

Η καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε δεκάδες περιοχές στα βόρεια της Αττικής με καμμένα σπίτια και αμέτρητα νεκρά ζώα ευαισθητοποίησε τους συμπολίτες μας.

Μεγάλες και μικρές δράσεις εθελοντών μας γέμισαν με θαυμασμό και περηφάνια αποδεικνύοντας ότι οι άνθρωποι του Περιστερίου διαθέτουν πλήρη ενσυναίσθηση για το συμπολίτη που έχει ανάγκη.

Ενδεικτικά κάποιες από τις δράσεις που μας τράβηξαν την προσοχή ήταν η συνεχής βοήθεια των οργανωμένων οπαδών «Fentagin» που από την πρώτη στιγμή ενίσχυσαν το εθελοντικό έργο στην περιοχή τόσο διασώζοντας ανήμπορα ζώα όσο και στην πυρόσβεση περιουσιών κατοίκων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική.

Από την άλλη πάρα πολλά ήταν τα μαγαζιά που συγκέντρωσαν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους που αυτές τις μέρες έχουν απόλυτη ανάγκη.

Ο διαμερισματικός σύμβουλος του Δήμου Περιστερίου, Κωνσταντίνος Λινάρδος, μέσω καλέσματος από μέσο κοινωνικής δικτύωσης κατάφερε να συγκεντρώσει ένα πολύ μεγάλο αριθμό αναγκαίων προϊόντων που τελικά παραδόθηκαν με τη βοήθεια εθελοντών στους πυρόπληκτους.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ιδιοκτήτες του Wanted Athens, Χάρης Βασιλάγκος και Γρηγόρης Βαξαβανέλης, που προχώρησαν σε δράση συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης που παραδόθηκαν στους πολίτες που δοκιμάστηκαν αυτές τις μέρες στην Αττική.

Παρόμοιες δράσεις είδαμε και από άλλα μαγαζιά της πόλης μας όπως π.χ. το βιβλιοπωλείο «Διαβάστηκε» αλλά και από τον Δήμο Περιστερίου που βοήθησε με τις δικές του δυνάμεις τους πυρόπληκτους.

Οπωσδήποτε οι δράσεις που έγιναν είναι πάρα πολλές και δεν χωράνε σε ένα κείμενο κάτι που απέδειξε με πράξεις και όχι με λόγια την αλληλεγγύη που διέπει την πόλη μας.

Οι εθελοντές έσωσαν το Ποικίλο όρος στο Περιστέρι

Άξιο αναφοράς είναι και το γεγονός ότι δεκάδες συμπολίτες μας ξενύχτησαν το προηγούμενο βράδυ με σκοπό τη φύλαξη του Ποικίλου όρους από ενδεχόμενη πρόκληση νέας πυρκαγιάς.

Σε μια δύσκολη νύχτα με έντονους καπνούς από τις υπόλοιπες φωτιές, η παρουσία του κόσμου στο βουνό ήταν μεγάλη και βοήθησε στη διατήρηση του πνεύμονα πρασίνου στο βόρειο κομμάτι της πόλης.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνελήφθη 31χρονος για πορνογραφία ανήλικων μέσω διαδικτύου

Peristeri News

Θρίλερ με πτώμα που βρέθηκε σε ρέμα στο Ίλιον

Peristeri News

Εξαρθρώθηκε μεγάλη συμμορία που νόθευε τόνους καυσίμων και ποτών

Peristeri News

Leave a Comment