PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Το Περιστέρι λύγισε απέναντι στον Ολυμπιακό


Το Περιστέρι γιορτάζει φέτος τα 50 χρόνια ζωής από την ίδρυση του και ετοίμασε μια πολύ όμορφη εκδήλωση για να τιμήσει την ομάδα του 1971, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έδειξε την δυναμή του στο παρκέ του «Ανδρέας Παπανδρέου», επικρατώντας 93-67.

Έχοντας σοβαρότητα και άμυνα επιπέδου Euroleague, ο Ολυμπιακός δεν είχε κανένα πρόβλημα να περάσει από το Περιστέρι, χαλώντας εντός παρκέ τα γενέθλια του Περιστερίου.

Οι παίκτες του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξαν με σοβαρότητα και ουσιαστικά «καθάρισαν» την έκβαση της αναμέτρησης από την πρώτη περίοδο, όταν έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 28-13. Μεγάλο όπλο των «ερυθρόλευκων» ήταν η άμυνά τους, μέσω της οποίας βρήκαν και τις εύκολες λύσεις στην επίθεση.

Από πλευράς Περιστερίου, πολύ καλοί ήταν οι Μωραΐτης (13π., 4/7τρ., 5ρ.) και Τσαντ Μπράουν (14π., 10ρ.), ενώ διψήφιος ήταν ο Πέτεγουεϊ (11π.). Στον Ολυμπιακό πρώτος σκόρερ ήταν ο Βεζένκοφ (17π.) που κατέβασε και 10 ριμπάουντ, τέσσερα εκ των οποίων επιθετικά, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Ντόρσεϊ (13π.), Λαρεντζάκης (13π.), Μάρτιν (10π.) και Σλούκας (10π.).

Το Περιστέρι δεν είχε τρόπο να «ανοίξει» το παιχνίδι του κι εγκλωβίστηκε. Στην επίθεση η ποιοτική διαφορά ήταν εμφανής.

Η άμυνα του Ολυμπιακού έκανε τη διαφορά και τον έφερε στο 15-4 στο 7’ και στο 23-7 στο 8’30’’. Την ίδια στιγμή που το Περιστέρι δεν είχε τρόπο να αντιδράσει απέναντι στους «ερυθρόλευκους» που είχαν μεγάλη διάθεση.

Στο 15’30’’ η διαφορά ξεπέρασε τους 20 πόντους (σκορ 37-16) και ο αγώνας είχε τελειώσει ουσιαστικά από τότε. Το Περιστέρι προσπάθησε να μαζέψει την κατάσταση (26-41) αλλά το τρίποντο του Λαρεντζάκη έστειλε τον Ολυμπιακό με +18 στο ημίχρονο στα αποδυτήρια.

Στο 26’ ο Ολυμπιακός έφτασε στο +27 (σκορ 61-34) και βέβαια εξακολουθούσε να έχει τον απόλυτο έλεγχο και την περίοδο να ολοκληρώνεται με το 42-68.

Η τελευταία περίοδος ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα, με τους προπονητές των δύο ομάδων να δοκιμάζουν διάφορα σχήματα, με το πιο ενδιαφέρον συμβάν να αποτελεί η κόντρα ανάμεσα στον Χάγκινς και τον Λαρεντζάκη, με τον γκαρντ του Ολυμπιακού να σπρώχνει εκτός φάσης ουσιαστικά τον Αμερικανό και να χρεώνεται με αντιαθλητικό φάουλ.

Τελικά, η διαφορά έφτασε και στους 30 (60-90) με το τρίποντο του Ζαν-Σαρλ, με το σκορ να κλείνει στο 67-93 με ένα τρίποντο του Πρίντεζη.

Τα δεκάλεπτα: 13-28, 26-44, 42-68, 67-93

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Μανωλόπουλος): ΜακΚρι 9, Πέτεγουεϊ 11, Κατσίβελης 2, Μπράουν 14, Μίλερ 2, Μορέιρα 6, Μωραϊτης 13, Σαλούστρος 6, Ζούγρης 2, Μανιάς, Χάγκινς 2

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Γουοκαπ 8, Ντόρσεϊ 13, Μάρτιν 10, Βεζένκοφ 17, Παπανικολάου 3, Λούντζης, Λαρεντζάκης 13, Σλούκας 10, Πρίντεζης 7, Ζαν Σαρλ 7, Χρηστίδης, ΜακΚίσικ

Το εντυπωσιακό κορεό των Περιστεριωτών για τα 50 τους χρόνια

Πενήντα χρόνια ζωής έκλεισε ο Γυμναστικός Σύλλογος Περιστερίου και στο ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, οι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας, Fentagin, το γιόρτασαν με το τζάμπολ.

Το Περιστέρι βράβευσε τους παίκτες που φόρεσαν τη φανέλα της ομάδας του 1971 και αυτοί ήταν οι Κότσης, Καζούρης, Κατιντζάρος, Κατσιμίγκος, Μαλικούτης, Σβεντζούρης, Σιαντίκος, Σιδέρης, Σωτηράκος, Τάτας, Πατσής, Τρουλινός και Μουγιάκος, προπονητής Σπύρος Καραβίας.

Η εμφάνιση που φόρεσε η ομάδα στο παιχνίδι είχε ιστορική σημασία, καθώς είχε φορεθεί για πρώτη φορά στις 22 Οκτωβρίου του 1971.

Με άδεια χέρια δεν έφυγαν όμως ούτε οι οπαδοί. Που πήραν στα χέρια τους το πρώτο φύλλο αγώνος της ομάδας από την αναμέτρηση με τον ΑΝΟ Γλυφάδας.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ζωντανό για την πρόκριση το Περιστέρι που επικράτησε της Καρσίγιακα (vid)

Peristeri News

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Leave a Comment