PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Το Περιστέρι λέει «ΟΧΙ» στο mall στην Ακαδημία Πλάτωνος (videos)


Συνεδρίασε χθες, 23 Ιανουαρίου 2018, το Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου, με μοναδικό θέμα την ανέγερση mall στην Ακαδημία Πλάτωνος και όλο το σώμα αποφάσισε πως πρέπει να ακυρωθεί το έργο, το οποίο θα είναι καταστροφικό για την τοπική αγορά της Δυτικής Αθήνας, αλλά και για τον αρχαιολογικό χώρο.

Πρώτος τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, ο οποίος αποκάλυψε πως, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, σύναψε μνημόνιο συνεργασίας με την Black Rock και εξέδωσε δελτίο Τύπου, δίχως να έχει ενημερωθεί κανένας από τους Δημάρχους της Δυτικής Αθήνας. Μάλιστα, τόνισε ότι όλοι οι Δήμαρχοι στα Δυτικά έχουν υπογράψει κατά της ανέγερσης του mall.

Ανέφερε κατηγορηματικά πως «δεν μας βλέπουν, δεν σήκωσαν το τηλέφωνο να ενημερώσουν, παρ’ όλο που έχουμε αντιταχθεί κατ’ επανάληψη σε αυτό το έργο».

Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος μίλησε με βαριά λόγια για τα λεγόμενα ανταποδοτικά μέτρα που προτείνει το Υπουργείο στον Δήμο Περιστερίου, ως αντάλλαγμα για το έργο, καθώς επισήμανε πως «ανταποδοτικά στον θάνατο μας, δεν θέλουμε».

Είναι γεγονός πως μίλησε για όλους και για όλα. Έριξε βολές κατά της Κυβέρνησης, η οποία, όπως υπογραμμίζει «αφού έχει πάρει κάθε ψιλό από το πορτοφόλι του κόσμου, θέλει να του πάρει και τα μπακίρια». Τόνισε ξεκάθαρα πως, η Ερμού και το Μοναστηράκι, άρα κατ’ επέκταση η αγορά του Δήμου Αθηναίων, δεν πρόκειται να πληγεί από αυτό το mall, παρά μόνο οι τοπικές αγορές των Δήμων της Δυτικής Αττικής.

Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία του ο Δήμαρχος, τον λόγο πήραν φορείς του εμπορικού κόσμου του Περιστερίου αλλά και η Αντιπολίτευση, που προειδοποίησε για τις συνέπειες που θα έχει το mall, όχι μόνο στις τοπικές αγορές, αλλά και στον αρχαιολογικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Έγινε λόγος για «τερατούργημα που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσει σε άσχημες καταστάσεις για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας».

Όλοι υπογράμμισαν, πως θα πρόκειται, ουσιαστικά, για διάλυση του ιστορικού μνημείου της Ακαδημίας Πλάτωνος, το οποίο θα έχει το mall ως αυλή, αν πραγματοποιηθεί.

Προτάθηκαν, δε, κινητοποιήσεις στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, την Περιφέρεια Αττικής, αλλά και ευρεία σύσκεψη των Δημοτικών Συμβουλίων της Δυτικής Αθήνας με τους κατοίκους και φορείς του Περιστερίου, του Αιγάλεω, του Κολωνού, των Σεπολίων και των γύρω περιοχών.

Τέλος, έγινε ομόφωνα αποδεκτό ένα ψήφισμα, στο οποίο ζητείται ακύρωση των εργασιών για το mall και άμεση συνάντηση με τον Υπουργό, Γιώργο Σταθάκη.

Δείτε εδώ το Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που ανοίγει το δρόμο για τη δημιουργία του mall

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνάντηση του Ανδρέα Παχατουρίδη με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη

Peristeri News

Έφυγε από τη ζωή η Ιωάννα Ζερβάκη – Η ανακοίνωση της ΓΣΕΕ

Peristeri News

Στην Κωνσταντινούπολη ο Ανδρέας Παχατουρίδης – Θα συναντηθεί με τον Ιμάμογλου

Peristeri News

Leave a Comment