PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Το Περιστέρι κοψοχόλιασε αλλά πήρε τη νίκη απέναντι στον ΠΑΟΚ


Με μια εύστοχη βολή του Μωραΐτη στα 2 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, το Περιστέρι επικράτησε 68-67 του ΠΑΟΚ και παραμένει ζωντανό στο κυνήγι της τετράδας.

Απόλυτος πρωταγωνιστής για το Περιστέρι, ο Μωραΐτης, που ευστόχησε σε μια βολή στα 2 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος, ενώ ολοκλήρωσε το ματς με 12 πόντους, 10 ασίστ και 6 ριμπάουντ!

Η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς έπαιξε με τη φωτιά αφού προηγήθηκε στην τρίτη περίοδο με διψήφια διαφορά αλλά την έχασε με ένα κακό χρονικό διάστημα στην τέταρτη περίοδο. Τελικά η άμυνα των τελευταίων πέντε λεπτών και το καθαρό μυαλό στην επίθεση του Μωραΐτη έδωσαν το ρόζ φύλλο αγώνα.

Έτσι, οι Περιστεριώτες ανέβηκαν στο 8-8 και διατηρούν ζωντανές τις ελπίδες τους για την τετράδα.

Το ματς

Καλό ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ, που έχτισε ένα μικρό προβάδισμα πέντε πόντων (15-10) στο έκτο λεπτό, χάρη σε έξι πόντους του Ζερμέιν Λοβ που ηγήθηκε στο κομμάτι της εκτέλεσης.

Ένα κάρφωμα του Χρηστίδη έκλεισε την περίοδο στο 18-21, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν μεν μόλις μία ασίστ, αλλά και 8/12 δίποντα, χωρίς λάθος και με τον πάγκο να τους προσφέρει εννέα πόντους.

Οι γηπεδούχοι έκαναν το ξέσπασμά τους προς τα τέλη του πρώτου μέρους, με Σαλούστρο, Μπράουν και Χρυσικόπουλο να γράφουν το 41-27 στο 19′ και με τον πρώτο να παίζει με εξωπραγματική αυτοπεποίθηση σε διαδοχικές φάσεις.

Την ίδια ώρα, ο ΠΑΟΚ είχε μείνει στη μία τελική πάσα στο εικοσάλεπτο, σούταρε με 16% από το τρίποντο (2/12) και δεν μπορούσε να λειτουργήσει ούτε στην άμυνα.

Ένα τρίποντο του Γκίελο (44-33 στο 24′) κράτησε τον ΠΑΟΚ σε απόσταση, στο ξεκίνημα του β’ μέρους, την ώρα που ο Φιλ Γκριν έπαιρνε προσπάθειες, κρατούσε τους Θεσσαλονικείς όρθιους και το ενδιαφέρον ζωντανό.

Το 57-47 της τρίτης περιόδου δεν ήταν καταδικαστικό για τους φιλοξενούμενους, ούτε αρκετό για να πιστέψει το Περιστέρι ότι καθάρισε τη μάχη. Ο ΠΑΟΚ μείωσε στους πέντε (57-52), όταν ο ΝτιΛέο αστόχησε σε τρίποντο για να πιέσει ακόμη περισσότερο τους γηπεδούχους, όμως η αντεπίθεση συνεχίστηκε με τον Τζόουνς να σκοράρει τρίποντο για το προσπέρασμα (57-59) και να βάζει φωτιά στο ντέρμπι.

Το σερί του Δικεφάλου έφτασε μέχρι το 0-16 (57-61), με τον Λοβ να τρελαίνεται για ένα επιθετικό φάουλ που του χρέωσαν οι διαιτητές, να αδιαφορεί στην επόμενη άμυνα, αλλά να απαντάει με μεγάλο καλάθι για το 59-63.

Ο Φιλ Γκριν έβαλε τεράστιο καλάθι για το 65-67 στα 74″, ο Μωραΐτης ισοφάρισε, ο Φιλ Γκριν αστόχησε σε τρίποντο από την κορυφή, ο Μωραΐτης έκανε το ίδιο όμως η μπάλα έμεινε στο Περιστέρι μετά από επιθετικό ριμπάουντ του Γκρέι, με τον νεαρό γκαρντ να κερδίζει το φάουλ στα 2.1″, να βάζει την δεύτερη βολή και να βλέπει τον Λοβ να βρίσκει σίδερο από τα έξι μέτρα στον χρόνο που έμενε.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 18-21, 41-30, 57-47, 68-67

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Τόμιτς): Μωραΐτης 12 (3/6 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 3/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 10 ασίστ), Χρυσικόπουλος 5 (1), Κατσίβελης 3 (1), Μπράουν 6 (10 ριμπάουντ), Γκρέι 8 (2), Κόζι 2, Πέτεγουεϊ 4, Γκιέλο 7 (1), Χρηστίδης 11 (5/6 δίποντα), Σαλούστρος 10 (2)

ΠΑΟΚ (Λυκογιάννης): Ρίβερς 4, Λοβ 12 (6/10 δίποντα), Μάντζαρης, Τζόουνς 15 (4/8 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Γιάνκοβιτς 8 (2 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 2 κλεψίματα), Λι 1, Γκριν 15 (2), Χριστοδούλου, ΝτιΛέο 8 (2/8 τρίποντα), Τολιόπουλος 4

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Αυτό είναι το πρόγραμμα του Ατρόμητου στα playouts

Peristeri News

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Leave a Comment