PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Το Περιστέρι κέρδισε το Λαύριο και μπήκε στα playoffs


Το Περιστέρι επιβλήθηκε εντός έδρας του Λαυρίου (91-80) στην τελευταία αγωνιστική της regular season και πήρε το εισιτήριο για τα playoffs, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό.

Η ομάδα του Μίλαν Τόμιτς είχε τον έλεγχο από νωρίς απέναντι στο Λαύριο, εκμεταλλεύτηκε το καλό ξεκίνημα του Βασίλη Χρηστίδη και πήρε τη νίκη – πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι ήξεραν πως η παρουσία στην post season είναι στα χέρια τους, αφού το μόνο που χρειάζονταν ήταν το ροζ φύλλο αγώνα στην αυλαία της κανονικής περιόδου, με τον Τέραν Πέτεγουεϊ (21 πόντοι με 9/16 σουτ και 2/2 βολές) να βρίσκεται σε πολύ καλή μέρα.

Για το Λαύριο, που έγραψε τον επίλογο στη φετινή σεζόν, ο Δημήτρης Κακλαμανάκης είχε 22 πόντους και 121 ριμπάουντ, ενώ ο Βασίλης Μουράτος έκανε θραύση στη δημιουργία, με 16 ασίστ (αλλά και 14 πόντους).

Ο αγώνας

Η διαφορά κινήτρου ήταν εμφανής στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με το Περιστέρι να τρέχει τις κατοχές του με εξαιρετικό τρόπο και να φτάνει γρήγορα στο +9 (19-10 στο 6′). Σταδιακά όμως, το Λαύριο βελτίωσε τις αποφάσεις που έπαιρνε στο μισό γήπεδο (κυρίως γιατί οι κοντοί του λειτούργησαν με τον δέοντα τρόπο), με αποτέλεσμα να μαζέψει τη διαφορά στην ελάχιστη δυνατή τιμή (29-28 στο 13′). Η ευστοχία στα τρίποντα από τη μία (Περιστέρι) και η συνέπεια στα δίποντα από την άλλη (Λαύριο) περιέγραψαν την εικόνα της αναμέτρησης μέχρι το φινάλε, με την ομάδα του Μίλαν Τόμιτς να έχει το προβάδισμα (47-39) και τον Βασίλη Χρηστίδη σε πρωταγωνιστικό ρόλο, με 12 πόντους (με 6/8 δίποντα).

Στο δεύτερο μέρος, το Περιστέρι κατάφερε να εδραιωθεί σε θέση οδηγού. Κυρίως γιατί ο Τέραν Πέτεγουεϊ βρήκε ρυθμό στην επίθεση, δημιουργώντας αλλεπάλληλα προβλήματα στην άμυνα του Λαυρίου. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +10 (55-45 στο 23′), με τον Βασίλη Μουράτο και τον Δημήτρη Κακλαμανάκη να παλεύουν, αλλά να μην είναι σε θέση να διαφοροποιήσουν επί της ουσίας την εξέλιξη της αναμέτρησης. Το Περιστέρι έμεινε μπροστά, με διαφορά (σχετικής) ασφαλείας μέχρι το φινάλε, φτάνοντας στη νίκη που του εξασφάλιζε ένα εισιτήριο για την post season της Stoiximan Basket League.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-21, 47-39, 68-62, 91-80.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό το Περιστέρι (vid)

Peristeri News

Έφυγε με το βαθμό από τα Γιάννενα ο Ατρόμητος

Peristeri News

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Leave a Comment