PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Το Περιστέρι κατέκτησε το 3ο τουρνουά «Νίκος Φάσουρας» με νίκη επί της Κλουζ


Την πρώτη θέση στο 3ο τουρνουά «Νίκος Φάσουρας» πήρε το Περιστέρι bwin με τη νίκη (93-87) επί της Κλουζ Ναπόκα στον τελικό, με τον Σιλβέιν Φρανσίσκο να βάζει τη «σφραγίδα» του!

Σε μια αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε παρουσία της οικογένειας του Νίκου Φάσουρα, η οποία τιμήθηκε στο ημίχρονο της αναμέτρησης από τον Φίλιππο Κότση, οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη είχαν από το ξεκίνημα της αναμέτρησης τον πλήρη έλεγχο.

Με «όπλο» την πιεστική άμυνα και τον Σιλβέιν Φρανσίσκο να δίνει τις λύσεις επιθετικά είτε «εκτελώντας» ο ίδιος είτε μέσα από τη δημιουργία το Περιστέρι bwin προηγήθηκε με +11 (24-13 στο 7.40’’). Με καλάθια του Λεονάρντο Μέιντλ η Κλουζ έφερε τον αγώνα σε ισορροπία (26-26 στο 11’).

Τα καλάθια του Μάρκους Ντένμον και του Ντέβιν Ντέιβις επέτρεψαν στους «κυανοκίτρινους» να ξεφύγουν στο σκορ (54-46, στο 20’) στο τέλος του πρώτου μέρους.

Η ενέργεια και η ποιότητα του Σιλβέιν Φρανσίσκο, αλλά και η εξαιρειτκή δουλειά που έγινε από τους Κασελάκη, Μωραΐτη έδωσε στους παίκτες του Περιστερίου bwin τη δυνατότητα να διατηρήσουν μια απόσταση ασφαλείας (74-61 στο 29’ και 89-77 στο 37.30’’) από την Κλουζ που είναι μια ομάδα με ποιότητα.

Η επιθετική πολυφωνία (τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων) και ο υψηλός ρυθμός σε άμυνα και επίθεση για μεγάλο διάστημα είναι τα στοιχεία που επιτρέπουν στον προπονητή της ομάδας Βασίλη Σπανούλη να είναι ευχαριστημένος, όσον αφορά την απόδοση της ομάδας τη δεδομένη χρονική στιγμή.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Τσαρούχα, Θεονάς, Ζιώγας.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-26, 46-54, 64-74, 87-93.

ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ (Σιλβάσαν): Σάντερς 9 (2/7 τριπ.), Κούτι 2, Τέιλορ 9 (1/2 τριπ.), Στιπάνοβιτς 10, Μπίρτσεβιτς 13 (3/6 τριπ.), Κατέ 16 (8 ριμπ.), Μέιντλ 22, Ρίτσαρντ 6 (2/6 τριπ.).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ bwin (Σπανούλης): Τζούστον 2, Μπίλαν 10 (6 ριμπ.), Φρανσίσκο 25 (4/7 τριπ., 1 ριμπ., 4 ασίστ), Μωραΐτης 8 (4 ριμπ., 4 ασίστ), Ραντάνοφ 5 (1/2 τριπ.), Πουλιανίτης 3 (1/1 τριπ.), Ντένμον 12 (1/4 τριπ.), Κασελάκης 14 (6 ριμπ., 1 ασίστ), Ντέιβις 6 (2/7 τριπ.), Γκιουζέλης 3 (1/1 τριπ.), Ζούγρης 2, Σταυρακόπουλος 3 (1/1 τριπ.).

Σπανούλης: «Είμαστε στο σωστό δρόμο»

Ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι ο προπονητής του Περιστερίου bwin Βασίλης Σπανούλης.

Ο τεχνικός των «κυανοκιτρίνων» μετά το τέλος του αγώνα με την Κλουζ Ναπόκα και την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο 3ο τουρνουά «Νίκος Φάσουρας», δήλωσε: «Είμαστε στο σωστό δρόμο, ήταν ένα πολύ καλό τουρνουά με πολύ καλές ομάδες.

Ανταποκριθήκαμε σε μεγάλο βαθμό σ’ αυτά που θέλαμε να κάνουμε γι’ αυτή την περίοδο, όχι γι’ αυτό που θέλουμε να παίξουμε. Τα παιδιά ανταποκρίνονται σε όλα ότι θέλουμε να κάνουμε. Έχουν τρομερή συγκέντρωση, τρομερό ζήλο και δίψα».

Και συμπλήρωσε: «Όπως τους βλέπετε να παίζουν έτσι προπονούνται και γι’ αυτό είμαι πολύ χαρούμενος. Για μια τόσο νέα ομάδα, με τόσα καινούργια πρόσωπα, είναι πολύ σημαντικό να παίρνει ο προπονητής καταρχήν τη διάθεση και το ζήλο που θέλει από τους παίκτες και μετά τη συγκέντρωση τους τόσο γρήγορα μέσα στη χρονιά. Έχουμε πάρα πολλά πράγματα να διορθώσουμε, είμαστε στο σωστό δρόμο, χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά».

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment