PeristeriNews.gr
Αθλητικά

Το Περιστέρι για πρώτη φορά στην ιστορία στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας


Γυρίζοντας τον διακόπτη στην 4η περίοδο το Περιστέρι επικράτησε της ΑΕΚ με 65-77 και προκρίθηκε στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό ή τον Παναθηναϊκό.

Με ένα μαγικό Φρανσίσκο που πέτυχε συνολικά 33 πόντους το Περιστέρι πέτυχε το μεγάλο του στόχο και κατάφερε να προκριθεί στον τελικό Κυπέλλου για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Όσοι είδαν τον ημιτελικό είχαν την ευκαιρία να δουν ένα ματς με πολλές ανατροπές αφού οι δυο ομάδες τα έδωσαν όλα για να προκριθούν στον τελικό.

Οι παίκτες του Βασίλη Σπανούλη δείχνοντας χαρακτήρα στο τελευταίο δεκάλεπτο κατάφεραν να ξεπεράσουν το εμπόδιο της ΑΕΚ και να περιμένουν τον επόμενο αντίπαλο για τη διεκδίκηση του τροπαίου.

Το ματς

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με 4-0, χάρη στον Βλάντο Γιάνλκοβιτς. Το Περιστέρι απάντησε με ένα σερί 8 αναπάντητων πόντων και τελικά έκλεισε την περίοδο στο +3 (21-24, 10′), με τον Μάρκους Ντένμον να να έχει βάλει 8 πόντους. Στην αντίπερα όχθη ξεχώρισε ο Δημήτρης Φλιώνης με 6 πόντους από δύο εύστοχα τρίποντα.

Η Ένωση αύξησε την πίεσή της στη δεύτερη περίοδο, στην οποία μπήκε με ένα 5-0 δια χειρός Κάμερον ΜακΓκριφ, ο οποίος έβαλε ένα τρίποντο και πέτυχε ένα κάρφωμα (26-24, 12′). Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη δυσκολεύοταν να βρει την επαφή της με το καλάθι σε όλο το δεύτερο δεκάλεπτο και τελικά πήγε στα αποδυτηρία στο -5 (39-34, 20′). Ο Αϊζέια Μάιλς ήταν αυτός που είχε κάνει τη μεγαλύτερη ζημία με 10 πόντους και 6 ριμπάουντ. Αυτός ήταν που έβαλε και ένα buzzer-beater τρίποντο με ταμπλό από την κορυφή της ρακέτας, πριν την ανάπαυλα.

Με σερί 10 πόντων από τον Σιλβέν Φρανσίσκο ξεκίνησε το δεύτερο μέρος (39-44, 23′). Ο γάλλος γκαρντ υπέπεσε ωστόσο σε αντιαθλητικό φάουλ, αφού έφαγε την προσποίηση και γκρέμισε τον Κένι Γουίλιαμς.

Από εκείνο το σημείο η Ένωση απάντησε με ένα 9-0 για το 48-44 (25’20”). Ο Ίαν Χάμερ ευστόχησε σε τρίποντο (48-47) και έβαλε φρένο στην ΑΕΚ. Το φινάλε της τρίτης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες (53-53, 30′), όμως η ομάδα του Ηλία Καντζούρη είχε μία ακόμα απώλεια, καθώς ο Κένι Γουίλιαμς αποχώρησε υποβασταζόμενος, μετά από τραυματισμό που αποκόμισε στο δεξί πόδι.

Στα μέσα της τέταρτης περιόδου υπήρξε νέα ισοπαλία (59-59) μετά τον καταλογισμό μιας τεχνικής ποινής στον πάγκο της ΑΕΚ. Ο Γιάνκοβιτς απάντησε αμέσως με τρίποντο (62-59). Η ομάδα του Σπανούλη έτρεξε νέο σερί 17-0 με τον ασταμάτητο Σιλβέν Φρανσίσκο να βάζει τους 12 από αυτούς και να γράφει το 62-76 1’22” πριν το τέλος. Εκεί η ιστορία είχε γράψει Περιστέρι στον τελικό Κυπέλλου Ελλάδας!

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-24, 39-34, 53-53, 75-77

ΑΕΚ (Καντζούρης): Φρεζίερ (1/5 σουτ), Πετρόπουλος, Ξανθόπουλος 2, Φλιώνης 6 (2/6 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), ΜακΓκριφ 9 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ), Γιάνκοβιτς 11 (1 τρίποντο, 4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μάιλς 21 (0/2 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 9/10 βολές), Γόντικας 2, Παπαδάκης, Γουίλιαμς 6 (0/3 τρίποντα), Στρέλνιεκς 6 (2).

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Σπανούλης): Μπίλαν 9 (4/5 δίποντα, 1/2 βολές), Φρανσίσκο 33 (4/4 δίποντα, 4/8 τρίποντα, 13/13 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 8 λάθη), Κόλεμαν 1, Μωραΐτης 3 (0/4 δίποντα, 1/6 τρίποντα), Ραντάνοβ, Ντένμον 10 (2/6 τρίποντα), Κασελάκης 11 (2/4 τρίποντα, 9 ριμπάουντ), Περσίδης, Χουγκάζ, Χάμερ 10 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ).

Σπανούλης: Παίξαμε τρομερή άμυνα, βγάλαμε καρδιά

“Πραγματικά είναι κάτι τρομακτικό. Το σημαντικότερο είναι η νοοτροπία και ο χαρακτήρας που δείξαμε όταν βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Το ματς ήταν δύσκολο. Η ΑΕΚ είναι μια πολύ καλή ομάδα, το είχαμε πει, και ο φίλος μου ο Ηλίας (Καντζούρης) κάνει εξαιρετική δουλειά. Εμείς προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε τις αδυναμίες και στο τελευταίο δεκάλεπτο παίξαμε τρομερή άμυνα, βγάλαμε καρδιά.

Είναι μια τεράστια στιγμή για τον Δήμο Περιστερίου. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα, από τη διοίκηση μέχρι όλους όσοι δουλεύουν για την ομάδα. Δεν είναι εύκολο σε πέντε μήνες να γίνεις ομάδα, ν’ αλλάξεις δομή, ν’ αλλάξεις μυαλό και νοοτροπία. Θέλει εγχείρηση εγκεφάλου αυτό, είναι δύσκολο.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι, έχουμε κάνει δύο τεράστιες νίκες και θα ετοιμάσουμε για τον τελικό όσο καλύτερα γίνεται”, δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης στην κάμερα της ΕΡΤ.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νίκη μετά από καιρό για τον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία

Peristeri News

Λευκή ισοπαλία για τον Ατρόμητο στις Σέρρες

Peristeri News

Πραγματοποιήθηκε η εθελοντική αιμοδοσία Ατρόμητου και Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Peristeri News

Leave a Comment